Radio Simplu

Dupa ce a aflat ca este amanta sotului ei, Lady Diana s-a intalnit cu Camilla la o petrecere. Replica ei genială a rămas în istorie. Uite ce i-a spus femeii care îi furase bărbatul.

Diana a pășit în acest mariaj cu o presimțire legată de Camilla: „L-am întrebat pe Charles dacă o mai iubește pe Camilla Parker-Bowles și nu mi-a dat niciun răspuns clar”, le-a mărturisit ea asistenților lui Charles.

Eforturile disperate ale Dianei de a-şi recâştiga soţul nu au făcut decât să consolideze legătura dintre el şi Camilla. O partidă de amor nu se limita doar să răspundă unor nevoi, ci reprezenta o victorie în plus asupra Dianei. Pe măsură ce mariajul regal se destrăma, Prinţul Charles devenea tot mai dependent de iubirea şi sprijinul Camillei.

Nici căsătoria Camillei nu era fericită, îi tolera lui Andrew de ani de zile aventurile amoroase şi absenţele îndelungate.

În februarie 1989, la o petrecere de ziua surorii Camillei, Annabel, Diana s-a hotărât să o înfrunte pe amanta soţului său. Seara târziu, Lady Di i-a surprins pe Charles şi Camilla stând de vorbă cu alţi câţiva invitaţi. I-a cerut Camillei să vorbească între patru ochi. Toţi s-au retras, inclusiv Charles, deși a avut unele rețineri.

„Să nu credeți că m-am născut ieri. Știu exact ce se petrece între tine și soțul meu”, i-a spus Diana.

„Ai tot ce și-ar putea dori un om. Poți avea orice bărbat din lume și aid oi copii frumoși. Ce ai putea să îți dorești mai mult?”, a fost răspunsul Camillei, care nu se simțea deloc în apele ei.

Diana i-a răspuns: „Îl vreau pe soțul meu”.

La data de 9 decembrie 1992, Palatul Buckingham anunţă că Charles şi Diana urmau să se despartă. În iunie 1994, într-un documentar de televiziune, Prințul Charles a recunoscut că, după cinci ani petrecuţi cu Diana, căsnicia lor nu mai putea fi salvată, iar el şi Camilla Parker-Bowles deveniseră amanţi. „A fost prietena mea de foarte multă vreme şi va rămâne încă mult timp de acum încolo”, a explicat el.

Pe 9 aprilie 2005, Prinţul Charles şi Camilla Parker-Bowles s-au căsătorit.