Radio Simplu

Dublă epidemie! Iohannis a făcut cel mai crunt anunț al momentului: Sub nicio formă nu ne putem permite

Președintele României, Klaus Iohannis, a vorbit despre riscul de a avea o dublă pandemie. Șeful statului a subliniat că nu trebuie să permitem ca așa ceva să se întâmple.

Declarațiile lui Klaus Iohannis vin în contextul în care România a înregistrat ieri un număr ridicat de cazuri de coronavirus. Șeful statului a subliniat că România va trece printr-o perioadă sensibilă referindu-se la perioada gripei sezoniere.

„Sub nicio formă nu ne putem permite ca sistemul sanitar să gestioneze o dublă epidemie – gripă şi COVID 19”, a afirmat preşedintele României.

Ce spunea Iohannis despre numărul mare de cazuri
Șeful statului a susținut miercuri o declarație de presă în care spunea că pandemia de coronavirus este departe de a se fi încheiat. Președintele a subliniat că eliminarea treptată a multor restricţii, concomitent cu apropierea sezonului rece, favorabil apariţii gripei şi virizelor, crează un context sensibil.

Mai mult decât atât, acesta spus că trebuie să fim atenți în perioada următoare deoarece sistemul sanitar din România nu își permite să gestioneze două pandemii.

Respectarea măsurilor
Iohannis a reamintit că respectarea măsurilor minime impuse de către autorități ne pot feri de coronavirus.

”E necesar să menţinem o atitudine corectă şi necesară. Să nu uităm că purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor, distanţarea ne pot feri şi de virusul gripal şi de alte viroze”, a declarat şeful statului.

„La începutul acestei săptămâni au început şcolile. Nu peste tot unităţile de învăţământ au beneficiat de resursele necesare pentru ca învământul fizic sau online să se desfăşoare în condiţii optime.

Fac un apel la directorii şcolilor să solicite autorităţilor locale toate resursele necesare. Am promulgat astăzi legea prin care se deblochează concursurile pentru posturile nedidactice sau didactice vacante din unităţile de învăţământ.

Le solicit tuturor primarilor, consiliilor judeţene şi inspectoratelor şcolare să soluţioneze cu celeritate toate probleme care apar în sistemul de îmnvăţământ. Am cerut şi Guvernului să facă o evaluare completată a învăţământului la nivel naţional, să prezinte problemele dar şi soluţiile necesare”, a mai declarat şeful statului.