Radio Simplu

Drama lui Alex Dima. Soția i-a murit din cauza cancerului și el a rămas cu un copil minor de crescut

GALERIE FOTO (2)

Toți îl știu pe jurnalistul Alex Dima de la „România, te iubesc”, însă puțini îi știu povestea de viață. Recunoscut pentru aciditatea și vehemența vizavi de nedreptățile din România, Alex Dima ascunde o proprie dramă. Soția lui a pierit în urma unui diagnostic greșit și-al unei boli care a evoluat galopant.

Vorbește rar despre evenimentul neplăcut care a avut loc acum 11 ani, în urma căruia a rămas văduv. A făcut-o, însă, într-un interviu cu Andreea Esca, în care a povestit, pas cu pas, cum de s-a întâmplat nenorocirea. Jurnalistul a mărturisit că un doctor i-a pus o sentință greșit, iar asta i-a retezat șansele semnificativ de supraviețuire soției sale: ”E cumplit când afli o astfel de veste. Probabil dacă nu era Sara, nu ştiu ce s-ar fi întâmplat, probabil o luam razna sau probabil nu mai ştiaţi nimic de mine niciodată în România, pentru că am avut foarte multă ură pe locul acesta. Pe locul ăsta pentru că (soţia mea-n.r.) a ajuns într-un spital, la un doctor care nu a tratat-o aşa cum trebuie şi puteam să aflăm din vreme ce i s-a întâmplat, ce i se întâmplă, de fapt”.

Un doctor i-a dat un tratament greșit

Alex Dima mai spune și că boala a evoluat galopant și nu s-a mai putut face nimic: ”N-am ştiut, i s-au dat nişte creme, la vremea respectivă. Te duci la doctor şi ţi se spune că eşti bine, ai chestia asta, nu ai nimic, du-te acasă şi vezi-ţi de viaţă şi acolo era o boală care s-a dezvoltat fără să ştim. Boala asta se dezvoltă fără să ştii. Când am aflat a fost prea târziu, mult prea târziu. Cu siguranţă, dacă mergeam în altă parte…. Foarte multă vreme eu mi-am reproşat, pentru că eu am dus-o la medicul acesta şi eu am insistat să meargă la doctorul acesta, pe care l -am dat apoi în judecată şi colegiul medicilor l-au oprit să mai fie doctor. (…)Puteam să mă lupt, cumva îmi reproşez că nu am luptat cu armele mele, dar am vrut să fiu un cetăţean corect şi pe ea oricum nu o mai aduceam înapoi”.

Fiica lui nu-și amintește prea multe despre mama ei

Cât despre fiica lui, micuța Sara nu-și amintește prea multe despre mama ei. Poate, de aceea, pentru ea tatăl ei este cel mai important om din viața ei: ”Mi-a zis o dată, cred că avea doi ani jumătate-trei, m-a luat de mână şi mi-a zis tu eşti ca o mamă pentru mine. Ne-am oblojit rănile unul la altul. Am încercat să fiu şi mamă pentru ea…”a declarat jurnalistul în cadrul emisiunii prezentate de Andreea Esca la radio.”

Loading...