Radio Simplu

Doliu în Poliția Română! A murit generalul Ioan Nițică, șeful ISU Neamț

Doliu în Poliția Română! Generalul Ioan Nițică, șeful ISU Neamț a fost găsit fără suflare. Descoperirea a făcut-o chiar fiul acestuia.

Băiatul lui a mers la casa în care locuia părintele. Tânărul a sunat de urgență la ambulanță, însă în ciuda eforturilor depuse de medici aceștia n-au mai putut să-i salveze viața.

Generalul Ioan Nițică avea 59 de ani și de la începutul anului se lupta cu o boală cumplită. Șeful ISU Neamț a fost diagnosticat cu leucemie.

De remarcat că Ioan Nițică a avut jumătate de carieră în Ministerul Apărării Naţionale şi jumătate în Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Mai mult de atât, generalul a fost decorat, în 2015, cu Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Ofiţer. Distincţia i-a fost acordată prin decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a făcut acest lucru în semn de apreciere pentru rezultatele remarcabile obţinute în activitatea profesională şi înaltul profesionalism dovedit în îndeplinirea misiunilor încredinţate.

Vă readucem aminte și că în 1998, după inundaţiile de la Secuieni, preşedintele Emil Constantinescu a venit să vadă situaţia la faţa locului.

Atunci, cineva i-a spus că un maior a scos din apă două femei. Era vorba despre Ioan Nițică. În 2006, şeful ISU Neamț a primit ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de „Cavaler”.

În anul 2018, acesta a primit gradul de general de brigadă. Din păcate, Nițică a trecut în lumea celor drepți.