Radio Simplu

DOLIU în lumea sportului mondial – A murit un cvadruplu campion olimpic

Cvadruplul campion olimpic la nataţie Roland Matthes a decedat, sâmbătă, la vârsta de 69 de ani, în urma unei grave maladii, informează lequipe.fr, citată de NEWS.ro.

Cvadruplul campion olimpic la nataţie Roland Matthes a murit sâmbătă. Roland Matthes a reprezentan RDG la competițiile internaționale. Acesta a fost cvadruplu campion olimpic: a cucerit două medalii de aur la Olimpiada din Ciudad de Mexico din 1968, la probele 100 de metri spate și 200 de metri spate, și două medalii, la aceleași probe, la Jocurile Olimpice de la Munchen, din anul 1972. Roland Matthes mai are în palmares două medalii olimpice de argint, cu ștafeta de 4×100 metri mixt în 1968 și 1972, un bronz la Olimpiada de la Ciudad de Mexico cu ștafeta de 4×100 metri liber și altul la Omlimpiada de la Montreal din 1976, la 100 de metri spate.

De asemenea, legendarul sportiv are în plamares trei titluri mondiale și cinci europene. De-a lungul carierei, Roland Matthes a doborât 21 de recorduri mondiale, notează telekomsport.ro. FOTO: Hepta