Radio Simplu

Doliu în lumea muzicii! O vedetă super cunoscută a încetat din viață. Fanii sunt șocați

Este doliu în lumea muzicii. O vedetă super cunoscută la nivel mondial a încetat din viață. Milioane de fani sunt șocați. Era considerat unul dintre cei mai mari muzicieni ai tuturor timpurilor.

Fanii din lumea întreagă sunt îngroziți. Una dintre cele mai mari vedete a încetat din viață. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp. Este doliu mondial.

Doliu în lumea muzicii
Little Richard, unul dintre pionierii americani ai rock and roll-ului, cunoscut pentru hituri ca „Tutti Frutti’ sau „Long Tall Sally’ şi prezenţa sa scenică extravagantă, a murit sâmbătă la vârsta de 87 de ani, a declarat fiul acestuia pentru revista Rolling Stone, potrivit AFP.

Cauza decesului acestei legende a muzicii americane nu este pe moment cunoscută.

Cu vocea sa profundă, Little Richard – pe numele său real Richard Wayne Penniman – a fascinat o generaţie întreagă şi a inspirat nenumăraţi artişti.

Alături de Chuck Berry şi Fats Domino, el a contribuit la metamorfoza blues-ului.

În plus faţă de aceşti doi contemporani mai moderaţi, Little Richard a dat rock and roll-ului un aer de scandal, cu cămăşile sale excentrice, coafura sa înaltă de 15 centimetri şi mustaţa sa extrem de subţire.

Influenţa sa asupra scenei muzicii a fost considerabilă. Atât The Beatles cât şi The Rolling Stones au cântat la începutul carierei în deschiderea concertelor sale, iar tânărul Jimi Hendrix a debutat ca muzician în trupa sa, anunță Agerpres.