Radio Simplu

Doliu în lumea fotbalului! A murit fostul patron al echipei la care evoluează Romario Benzar

Luciano Gaucci a murit la vârsta de 81 de ani la Santo Domingo, în Republica Dominicană, acolo unde a decis să se stabilească după ce fusese urmărit pentru evaziune fiscală și alte ilegalități financiare.

A murit Lucciano Gaucci, fostul patron al Perugiei
Gaucci a fost președintele Perugiei între 1991 și 1999 și a dus echipa din Serie C până în Serie A. El cumpărase Peruggia după ce clubul fusese retrogradat în urma scandalului Totonero, iar pe la această echipă au trecut jucători precum Gennaro Gattuso, Marco Materazzi sau Fabio Grosso.

Mai mult, Luciano Gaucci a fost patron și la echipa Viterbese, acolo unde a decis să o angajeze pe Carolina Morace pe postul de antrenor. Asta nu e tot! Excentricul afacerist a încercat să o transfere și pe fotbalista Birgit Prinz care e campioană mondială.

Gaucci a fugit din Italia în 2005
Perugia a dat faliment în 2005, iar pentru a scăpa de un mandat de arestare Gaucci a fugit din țară și s-a stabilit în Republica Dominicană, în timp ce fiii săi au intrat în închisoare. În prezent, Perugia se află pe locul 11 în Serie B, cu 30 de puncte adunate în 21 de meciuri. La această formație evoluează și Romario Benzar, fotbalist cedat de Lecce sub formă de împrumut în această iarnă.