Radio Simplu

Doliu cumplit în România. O mare personalitate a murit de COVID. Intrase în Enciclopedie

Este doliu uriaș în România. A murit o mare personalitate care intrase și în Enciclopedie. Cauza decesului a fost COVID-19. Drama este cu atât mai mare cu cât soția sa a murit tot din cauza noului coronavirus, cu doar două zile înainte.

Este doliu cumplit în România. O mare personalitate a murit de coronavirus COVID, la doar 48 de ore după soția sa, decedată și ea tot din cauza noului coronavirus. Este vorba despre Petrișor Mandu a fost General-maior al MApN, Doctor în Științe Militare și în Management. Acesta a fost inclus în Enciclopedia personalităţilor societăţii contemporane „Who’s who in România”, Ediţie Princeps, din 2002.

Generalul-maior în rezervă a murit sâmbătă, pe un pat de spital, informează newsbv.ro. Cu doar două zile în urmă, soția sa plecase de lângă el, murind tot din cauza infecției cu noul coronavirus.

Petrișor Mandu preda la Universitatea Transilvania din Brașov Managementul riscului; Riscuri şi securitatea afacerilor internaţionale; Managementul crizelor sau Geopolitică. El avea o vastă experiență managerială. Era Rector al Institutului Militar Gen. Bungescu și Rector al Academiei Fortelor Aeriene.

UPDATE 13 septembrie, ora 13

Până astăzi, 4.163 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 12.09.2020 (10:00) – 13.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 36 de decese (20 bărbați și 16 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Vrancea și București.
Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 9 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 14 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 10 decese la categoria de peste 80 de ani.
32 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.