Radio Simplu

Boala care se va suprapune peste COVID! Raed Arafat: Vom avea o perioadă dificilă

Duminică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) s-a aflat la Antena 3 acolo unde a vorbit despre ceea ce ne așteaptă sezonul acesta. Potrivit lui Arafat, ne vom confrunta cu o perioadă dificilă din cauza bolii care se va suprapune peste pandemia de coronavirus.

Mai precis, Raed Arafat a atenționat asupra gripei sezoniere care se va asocia cu coronavirus. Acesta a mai spus că perioada care urmează va fi una dificilă pentru că persoanele vulnerabile la COVID-19 vor fi vulnerabile și la gripă.

Șeful Departamentului penru Situații de Urgență (DSU) recomandă românilor să se vaccineze antigripal.

”Ne aşteptăm ca în luna octombrie să vedem efectele bineînţeles la reluarea mai multor activităţi: şcoală, revenirea la locul de muncă, la birouri, chiar dacă acolo sperăm să se respecte regulile, să se transmită mai puţin în zonele respective.

Activităţile care s-au reluat recent, campania electorală, alegerile, toate astea înseamnă anumite riscuri care pot să ducă la o creştere a numărului cazurilor în luna octombrie. Aşa că noi trebuie să fim pregătiţi şi pentru acest lucru, dar şi pentru încă un lucru pe care l-am mai zis şi acesta este gripa sezonieră.

Se va asocia COVID-ul cu gripa sezonieră în aceeaşi perioadă şi o să avem o perioadă dificilă pentru că persoanele vulnerabile pentru COVID sunt vulnerabile inclusiv în cazul gripei sezoniere şi de aici sfatul pe care l-am dat şi îl repetăm, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere”, a afirmat Raed Arafat, duminică la Antena 3.

Persoanele vulnerabile trebuie să se vaccineze antigripal
Raed Arafat a mai menționat duminică seara, la Antena 3 că Ministerul Sănătății a cumpărat doze de vaccin antigripal și îndeamnă persoanele vulnerabile să se vaccineze împotriva gripei sezoniere.

„Există doze care înţeleg că au fost deja achiziţionate şi aduse de Ministerul Sănătăţii, deci persoanele vulnerabile, persoanele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, cu asta cel puţin elimină un risc chiar dacă nu e un risc eliminat total pentru că încă poţi să faci gripă, dar o faci într-o formă atenuată dacă eşti vaccinat.

Şi bineînţeles respectarea regulilor de distanţare de protecţie, de igienă, care sunt regulile de bază care pot să ne ferească de a fi infectat cu acest virus la maxim”, a mai spus Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Gripa sezonieră va șubrezi corpul
Nelu Tătaru, minsitrul Sănătății, declara acum ceva timp că gripa sezonieră va avea un efect negativ asupra corpului.

”Gripa sezonieră va șubrezi organismul. În contextul în care pregătim această toamnă avem acele 3 milioane de vaccinuri, iar din informațiile noastre sunt cumpărate deja 500.000 de vaccinuri.

Recomandarea este să ne vaccinăm, mai ales cei care sunt în grupele de risc. Măcar să facem vaccinul pentru bolile pentru care putem”, a declarat ministrul Sănătății.