Radio Simplu

Doi copii merg si incep sa cante la un pian aflat intr-un centru comercial

Atunci cand iesim la cumparaturi in mall nu ne asteptam sa se intample ceva iesit din comun in afara de a ne gasi hainele sau lucrurile pe care ni le dorim.

Insa se pare ca sunt si unele zile care nu sunt chiar atat de banale.

Spre exemplu in clipul postat mai sus putem vedea cum doi copii se apropie de un pian aflat intr-un mall si incep sa cante in timp ce cativa oameni se opresc sa ii asculte.

Insa in scurt timp mall-ul se umple de copii care incep sa cante astfel facand un spectacol care a blocat intreg mall-ul pret de cateva minute.

Pianul este unul dintre cele mai expresive instrumente muzicale si, totodata, are capacitatea de a disciplina si de a accentua capacitatile de coordonare si dexteritate ale celui care canta.

Mai mult decat atat, pianul este unul dintre cele mai vechi si mai indragite instrumente.

Indiferent daca iti doresti un nou hobby, daca vrei sa te relaxezi dupa o zi incordata de munca sau daca planuiesti sa devii un pianist amator, in acest articol vei putea descoperi cateva lucruri care te vor ajuta sa studiezi acest instrument intr-un mod eficient.

Iata 3 lucruri de avut in vedere pentru a reusi sa inveti sa canti la pian:

1.Exerseaza cu o orga electronica

In general, atunci cand incepi sa inveti ceva nou este foarte important sa iti stabilesti un punct de pornire, astfel incat sa nu sari nicio etapa si, bineinteles, sa poti progresa intr-un timp cat mai scurt.

In ceea ce priveste studiul pianului, un bun inceput pentru tine ar fi sa exersezi cu ajutorul unei orgi electronice.

Pianul si orga sunt instrumente asemanatoare, care au la baza acelasi principiu, cu diferenta ca orga se invata mai repede si mai usor.

In acest sens, in mediul online gasesti orgi electronice pe Soundcreation, de unde iti poti achizitiona si tu acest instrument. Fara indoiala, daca vei tine cont de acest lucru, vei invata sa canti la pian chiar si de unul singur.

2.Pune accentul pe auditii
Auditiile joaca un rol foarte important in procesul de invatare al unui instrument.

Mai precis, ascultarea activa a instrumentului la care iti doresti sa inveti sa canti, in acest caz pianul, ajuta la dezvoltarea imaginatiei, sensibilitatii, disciplinei artistice si, mai ales, iti ofera o alta perspectiva asupra artei.

Bineinteles, la fel de important este sa asculti in mod repetat si interpretarile tale, astfel incat sa iti poti corecta eventualele greseli si, desigur, sa poti progresa.

Mai precis, utilizeaza un amplificator de la la SOUND CREATION pentru a asculta piese celebre interpretate la pian, la o claritate favorabila auditiilor, dar si pentru a te putea asculta in momentul in care exersezi la orga.

3.Foloseste aplicatii educationale

In ziua de astazi, exista o multime de aplicatii pentru telefon care au scopul de a te ajuta sa iti descoperi pasiunile si, bineinteles, sa iti dezvolti aptitudinile.

Printre acestea sunt disponibile si aplicatii care te pot invata sa canti la un instrument muzical, imbinand invatarea cu distractia.

Acestea te invata pas cu pas sa canti la pian sau la alte instrumente, prin intermediul tutorialelor video, dar si cu ajutorul miilor de sarcini si cantece pe care trebuie sa le parcurgi.

In plus, este o modalitate excelenta de a studia pianul la orice varsta, oricare ar fi experienta dobandita anterior. In consecinta, imperecheaza o astfel de aplicatie cu orga electronica sau, in cazul in care exista, cu pianul si in mod sigur vei reusi ceea ce ti-ai propus.