Radio Simplu

Doar la două întrebări e nevoie să răspunzi dacă vrei să îți schimbi total viața

Pune orice ce ai in mana deoparte, suspenda toate activitatile de care te-ai apucat si deschide bine ochii. Iti vom dedica mai multe randuri care te vor ajuta cum sa iti usurezi viata cu ajutorul a doua intrebari.

Doar doua intrebari te pot face sa vezi lumea altfel si sa anulezi munca pe care voiai sa o faci pentru ca s-ar putea sa iti dai seama ca nu asta iti doresti. Esti gata sa vorbesti cu sufletul tau? Sa incepem.

Exista cel putin doua tipuri de persoane: cei care isi doresc o viata usoara (sa obtina tot ce vor fara minimum de efort) si cei care prefera sa munceasca pana le sar capacele pentru a se bucura de realizarile lor. La prima vedere, prima optiune este nerecomandata, iar a doua este cea corecta.

Cu toate acestea, trebuie sa iti pui intrebarea: „Voi fi mai fericita daca o sa imi doresc o viata mai usoara?”. Apoi, intreaba-te si daca vei fi mai putin fericita fara sa iti bati capul prea mult pentru ceea ce vrei sa obtii.

Raspunsul tau la aceste intrebari te va face sa te cunosti mai bine. Daca te intrebi zi de zi asta, inainte de fiecare sarcina la care te inhami, iar raspunsul tau variaza in functie de ce ai de facut, actioneaza in baza acestui raspuns, fara niciun fel de regret.

Psihologii Julian Rotter si Philip Zimbardo sustin ca persoanele in ale caror prioritati nu sunt incluse niciodata sacrificiul si constanta in ceea ce fac hranes controlul extern asupra vietii lor, fiind purtati de voia Domnului, a destinului, ori de voia celor din jur.

Ei pot fi fericiti asa, insa la un moment dat se pot trezi din acest vis realizand cate lucruri puteau face daca puneau osul la treaba.

Pe de alta parte, persoanele care prefera sa obtina totul prin sudoare, mentin un control interne, adica sunt stapani absoluti pe vietile lor. Acest stil de viata este mai hranitor pentru suflet, nu-i asa? Indiferent de optiunile si alegerile voastre, nu uitati niciodata ca doar voi detineti raspunsurile legate de fericirea si nefericirea voastra.