Radio Simplu

Dispare o mare bancă din România, ce trebuie să știe clienții gigantului: anunțul oficial

Nu de puține ori, băncile din România trec prin procese masive de restructurare. Unele se desființează, altele se vând, iar câteva se sparg pe bucăți. Important este că vorbim de un anunț oficial și este important ca toți clienții gigantului să știe prin ce trece banca la care au depozite sau credite.

OTP Bank România, filiala grupului maghiar OTP Bank este scoasă la vânzare, după cum au explicat mai mult surse pentru Economedia, cu câteva ore înainte ca inițiativa să fie confirmată și printr-un comunicat oficial de către reprezentanții companiei.

Oficialii OTP Bank au confirmat că, la această oră, iau în calcul vânzarea OTP Bank România. Timp de câteva luni, vor testa piața, iar dacă licitația va fi un succes, acordul de vânzare ar trebui semnat în aproximativ un an.

„În ultimii patru ani, OTP Bank România și-a dublat dimensiunea, și-a sporit cu 50% numărul de clienți, a implementat numeroase inițiative, cu precădere în zona de digitalizare și a creat o cultură agilă, orientată spre client. În paralel cu strategia de creștere organică a băncii, Grupul OTP a decis extinderea gamei de opțiuni strategice ale OTP Bank România prin testarea pieței în vederea unei posibile vânzări a băncii”, arată un comunicat oficial al OTP Bank România.

În ceea ce privește modul în care vor fi afectați clienții băncii, se pare că nu va fi cazul ca aceștia să facă absolut nimic. „Acest demers nu influențează operațiunile curente, inclusiv atribuțiile și activitatea zilnică a angajaților băncii și nici obiectivele de vânzări ale OTP Bank România”, mai arată banca.

Pentru context, această decizie de vânzare vine după mai multe tentative de extindere ale OTP Bank pe piața autohtonă. În 2017, de exemplu, a încercat să cumpere Banca Românească, dar BNR a respins inițiativa. În 2020, a încercat să achiziționeze Garanti BBVA România, dar nici acea tranzacție nu a mai avut loc.