Radio Simplu

Directorul ANM: Vom asista la o schimbare în ceea ce privește vremea”

După un episod scurt de ninsoare, temperaturile vor ajunge chiar și până la 14 grade Celsius, lucru anormal pentru ceea ce ar trebui să fie cea mai rece lună din an.

„Vom asista la la o schimbare în ceea ce privește evoluția vremii, vom avea zăpadă, nu în cantitate mare, în special în zona Carpaților Meridionali, Orientali, de asemena, în Transilvania și în Moldova, unde vorbim de precipitații mixte care să se transforme ulterior în ninsori.

Vorbim de vânt, care în zona montană înaltă va atinge peste 90 km/h, va viscoli zăpada, iar la cote mai reduse și în restul regiunilor țării. După care, în weekend, mai ales vineri și sâmbătă, vom asista din nou la o încălzire a vremii, cu maxime care pot să ajungă din nou la 12, poate chiar 14 grade, o vreme deosebit de caldă pentru luna ianuarie”, a declarat Elena Mateescu pentru antena3.ro.

Directorul ANM afirmă că până pe 17 februarie temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei.

„Avem un câmp de presiune ridicată care este un blocaj anticiclonic și a cărui prezență, încă de la sfârșitul lunii decembrie, în Europa și în țara noastră, determină această prezență a unei vremi mult mai călduroase”, a precizat Mateescu.