Radio Simplu

Dieta cu grapefruit te ajută să slăbești până la 5 kg pe săptămână

Grapefruitul (grefa) este un detoxifiant natural, este anticancerigen, antimicrobian, imunostimulent, scade nivelul de colesterol şi ajută la arderea grăsimii.

Dieta cu grapefruit vine în ajutorul persoanelor care doresc să piardă câteva kilograme într-un timp scurt, însă prezintă şi neajunsuri: din punct de vedere nutritiv este deficitară, iar odată încheiată există şanse ca kilogramele să fie puse înapoi, dacă vechile obiceiuri alimentare revin în stilul zilnic de viaţă.

Dieta se întinde pe o durată de o săptămână, iat cei care au încercat-o au reuşit să slăbească între 2 şi 5 kilograme.

Recomandări în dieta cu grapefruit

Dieta este recomandată persoanelor sănătoase, care nu urmează tratamente cu medicamente, întrucât grapefruitul conţine o cantitate mare de naringină, o substanţă amară care respinge medicamentele sintetice.

Aceeaşi substanţă are efect de stimulent al digestiei, activator al funcţiei hepatice sau arzător al grăsimilor. Cu toate acestea, naringina poate opri metabolizarea medicamentelor, împiedicând eliminarea lor din organism, crescând, astfel, riscul unei intoxicaţii.

→ În dietă se va consuma grapefruitul roşu, care conţine licopen şi previne acţiunea distructivă a colesterolului ‘’rău’’ asupra pereţilor vaselor de sânge. Mai mult decât atât, soiul roşu sau roz este recomandat în cazul celor care doresc fructe mai dulci

→ Se vor alege fructele ferme şi elastice

→ Fructele vor fi păstrate la temperatura camerei cu minimum 30 de minute înainte de consum

→ Nu se va mânca între mese, zahărul şi grăsimile vor fi eliminate din dieta zilnică, ca de altfel, cartofii, bananele, prăjiturile şi făinoasele

→ De asemenea, consumul de cafea se va limita la o singură ceaşcă pe zi

Dieta cu grapefruit

Regula principală a dietei constă în consumul unei jumătăţi de grapefruit înainte de fiecare masă, pentru a stimula enzimele care determină arderea grăsimii.

Numărul de calorii este limitat la mai puţin de 800 pe zi. Dieta durează 7 zile şi se poate relua după o pauză de 2 zile.

Exemplu de meniu:

– Mic dejun – ½ grapefruit sau o cană cu suc de grapefruit neîndulcit, 2 ouă, 2 felii de bacon

– Prânz – ½ grapefruit sau o cană cu suc de grapefruit neîndulcit, salată de pui

– Cină – ½ grapefruit sau o cană cu suc de grapefruit neîndulcit, salată, carne şi legume

Cum ajută grapefruitul la slăbit?

Oamenii pot scădea în greutate consumând grapefruit sau suc de grapefruit, potrivit cercetărilor realizate de către Dr. Ken Fujioca, de la Centrul de Cercetare Nutriţie şi Metabolism şi cadrul clinicii ‘’Scripps’’ din California.

Studiul a avut o durată de 12 săptămâni şi a fost realizat pe 100 de subiecţi, împărţiţi în 3 grupuri:

→ Primului grup i s-a administrat aproximativ 180 ml. suc de grapefruit înaintea meselor

→ Al doilea grup a trebuit să consume jumătate de grapefruit înaintea meselor

→ Al treilea grup nu a consumat grapefruit sub nici o formă

Rezultatul: cei care au mâncat sau au băut suc de grapefruit au reuşit să slăbească între 1,8 kg. şi 4,5 kg. Ȋn tot acest timp, subiecţii s-au bucurat de acelaşi meniu pe care îl aveau în mod obişnuit, mărindu-şi timpul alocat exerciţiilor fizice.

Acelaşi studiu a demonstrat că fructul conţine o enzimă care arde grăsimile şi ajută la absorbţia şi reducerea amidonului şi zahărului din organism. Totodată, grapefruitul are proprietăţi chimice care reduc nivelul de insulină, ajutând, astfel, la scăderea în greutate.

Contraindicații

Este bine de știut că grapefruit-ul:

→ interacționează cu medicamentele pentru inimă;

→ poate duce la colapsul tensiunii arteriale, deoarece potențează efectul medicamentelor prescrise pentru tratarea hipertensiunii, iar pacientul poate suferi variații mari ale valorilor tensiunii arteriale;

→ este contraindicat persoanelor care urmează un tratament medicamentuos pentru scăderea colesterolului din sânge;

→ anulează efectul anticoncepționalelor orale.