Radio Simplu

Această băutură scade colesterolul rău și trigliceridele, reglează glicemia şi poate fi un remediu pentru diabet

Această băutură reglează glicemia, scade colesterolul LDL și trigliceridele și poate fi un leac natural pentru diabet. Una dintre cele mai răspândite legume este dovleacul, o legumă bogată în antioxidanţi şi vitamine. Totodată, este sărac în calorii şi conţine vitamina A, flavonoizi polifenolici şi caroten.

Dovleacul abundă în fibre alimentare, care protejează sănătate colonului. Vitamina A oferă o bună protecție antioxidantă. Persoanele care suferă de diabet vor observa beneficii extraordinare dacă includ în alimentație supe sau mâncăruri cu dovleac crud.

Dovleceii conţin antioxidanţi naturali ce protejează celulele beta şi D-chiro-inositol, o substanţă care promovează activitatea insulinei. Iată cum puteți pregăti un remediu cu dovleac pentru diabet:

Se curăță de coajă aprox. 120-150g de dovleac crud şi se taie în bucăți mici

Se mixează dovlecelul tăiat bucățele cu puțină apă și se amestecă până când obțineți un amestec omogen. Folosiți blenderul, vă ajută foarte mult.

Această băutură trebuie consumată în fiecare zi, timp de 30 de zile, cu 20-30 de minute înainte de a servi prima masă a zilei – micul dejun.

Un alt remediu demonstrat științific pentru stabilizarea nivelului zahărului din sânge se obţine prin fierberea la foc mic, timp de 60 de minute, a 30-50g de seminţe de dovleac curăţate în jumătate de litru de apă.

Zeama pe care o veți obține se consumă în două etape: o porţie se bea dimineaţa, pe stomacul gol, iar cea de-a doua porție se consumă seara, înainte de culcare. Acest remediu trebuie urmat câte 3 zile pe săptămână preț de 2 luni de zile.

Te ajută să slăbeşti

Dovleacul este o sursă excelentă de fibre, dar are un conţinut extrem de scăzut de calorii, oferindu-ţi astfel saţietate fără costul kilogramelor în plus.

O dietă bogată în fibre ajută la diminuarea poftei de mâncare, un studiu realizat în 2009 arătând faptul că persoanele care au consumat o porţie mică de dovleac înainte de prânz nu numai că au mâncat mai puţin, dar au reuşit să îşi menţină silueta la nivelul dorit.

Are grijă de inima ta

Nucile şi seminţele, inclusiv cele de dovleac, sunt extrem de bogate în produşii chimici pe bază de plante numiţi „fitosteroli”, recunoscuţi de către medicii specialişti ca fiind benefici în reducerea colesterolului „rău”, numit şi LDL.