Radio Simplu

Dezastru COVID într-un mare oraș al României! Un nou container pentru morți în doar câteva zile

Situație gravă într-un mare oraș din România. COVID a făcut dezastru iar un nou container pentru morți va fi disponibil în câteva zile.
Dezastru COVID într-un mare oraș al României! Un nou container pentru morți va veni în câteva zile. Acest lucru se întâmplă pentru că pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 care decedează în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu nu mai au loc la morgă. Ei vor fi duşi într-un nou container, al doilea, situat în curtea spitalului, lângă morgă.

Noul container, donat de un cetăţean, este prevăzut cu o instalaţie de climatizare montată de o companie cunoscută din industria alimentară, pentru a asigura temperatura şi condiţiile optime pentru păstrarea cadavrelor, a precizat joi, directorul administrativ al unităţii spitaliceşti, Robert Fotache, citat de Agerpres.

„La primul container nu s-a putut pune sistemul de climatizare pentru că nicio firmă nu a vrut să intre în curtea spitalului şi atunci am apelat la un prieten care ne-a pus la dispoziţie un container, iar firma Scandia ne-a venit în ajutor şi ne-a montat climatizarea unde era containerul”, a comentat directorul Robert Fotache.

În acest moment există două containere pentru decedaţii COVID-19 lângă morga SCJU, însă nu există pacienţi în ambele containere. Directorul administrativ a spus că a fost adus al doilea container, cu condiţii optime, pentru a face faţă, dacă numărul de decese din cauza noului coronavirus va mai creşte. Primul container de lângă morga spitalului nu este prevăzut încă cu nicio instalaţie de asigurare a temperaturii corespunzătoare, din cauză că nicio firmă nu a dorit să monteze climatizarea, de teamă ca nu cumva angajaţii să se infecteze cu noul coronavirus, a mai arătat Robert Fotache.

„O să încercăm să punem şi acolo (în primul container n.r.) instalaţie de climatizare”, a anunţat Robert Fotache.

Cei mai mulţi pacienţi COVID-19 din judeţul Sibiu sunt trataţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde există şi cele mai multe paturi ATI, 12, potrivit datelor spitalului.

Cazurile de COVID au explodat în judeţul Sibiu, care a înregistrat o rată a infectării de 9,01 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.