Radio Simplu

Despacito se cântă şi la Jandarmeria Română! Varianta pentru fanfară

Videoclipul oficial al melodiei „Despacito“, interpretate de Luis Fonsi şi Daddy Yankee, a stabilit un nou record pe YouTube.

Astfel, „Despacito“ a depăşit cinci miliarde de vizualizări şi devine, astfel, primul video de pe platformă care a atins vreodată acest prag, scrie Variety.com, citat de News.ro.

Recordul a fost stabilit de videoclipul versiunii originale a melodiei „Despacito“, nu de cel al remixului înregistrat de Justin Bieber.

Videoclipul piesei „Despacito“, interpretate de Luis Fonsi ft. Daddy Yankee, a devenit, în august, cel mai vizualizat videoclip de pe YouTube din istoria platformei.

Videoclipul a fost lansat de Universal Music Latino, regizat de Carlos Perez şi a fost filmat în decembrie 2016, în San Juan, capitala ţării Puerto Rico.

Până anul trecut, cel mai vizualizat videoclip pe YouTube a fost cel al piesei „Gangnam Style“ al sud-coreeanului Psy, după care, în iulie 2017, titlul a fost câştigat de videoclipul muzical „See You Again“ al lui Wiz Khalifa, în care apare şi Charlie Puth.

Însă, o lună mai târziu, şi acest videoclip a fost devansat de cel al melodiei „Despacito“.

În noiembrie, cântecul „Despacito“ al lui Luis Fonsi a câştigat trofeele tuturor categoriilor la care a fost nominalizat în cadrul celei de-a 18-a ediţii a Latin Grammy Awards.

„Despacito“ a fost desemnată „Record Of The Year“, „Song Of The Year“, „Best Urban Fusion/Performance“ (pentru remixul piesei la care colaborator a fost Justin Bieber) şi „Best Short Form Music Video“.

„Despacito“ a stârnit isterie în toată lumea şi se bucură de un succes fenomenal, reuşind până acum să doboare o serie de recorduri importante, printre care:

În doar şase luni de la lansare, „Descpacito“ a fost ascultată de 4,6 miliarde de ori pe toate platformele de streaming, marcând o performanţă istorică, şi a dominat topul Streaming Songs timp de 16 săptămâni.

A rămas în fruntea topului Hot Latin Songs 30 de săptămâni la rând.

Luis Fonsi, un veteran a muzicii pop în Puerto Rico, a creat hit-ul reîntorcându-se la ritmurile reggaeton, asociate cu comunităţile marginalizate din insulă, care are versuri pline de aluzii.