Atunci cand participam la un concurs de talente am face orice numai sa ii impresionam pe jurati si sa mergem cat mai mult in cadrul concursului.
Insa pentru a face acest lucru trebuie sa muncim foarte mult nu doar sa avem talent.
Spre exemplu inclipul postat mai sus putem vedea cat de talentata este aceasta fetita desi are doar 5 anisori. Ea isi face aparitia pe scena unui concurs de talente si in doar cateva minute reuseste sa ridice intreaga sala in picioare.
Fetita a impresionat pe toata lumea cand a inceput sa cante melodia lui Frank Sinatra, „My Way”. Cu siguranta o sa ajunga o mare cantareata!
Orice parinte trebuie sa stie ca fiecare copil are un talent. Care va fi sau nu descoperit …
Aptitudinile sau talentele stau in stare latenta pana cand incercarea unor activitati le scot la suprafata. Educatorii stiu sa le identifice interpretand indemanarile copiilor afisate in jocurile specifice varstei.
Chiar si la varsta adulta ne mai descoperim inca talentele ascunse. Nu conteaza ca avem un singur talent sau mai multe, ca avem mai putine sau mai multe talente decat ceilalti, ca nu avem aceleasi talente .. orice ar fi, fiecare dintre noi este unic si valoros in felul sau.
Si apoi, ce ar fi daca toti am avea aptitudini pentru aceleasi activitati? Cine ar mai face celelalte lucruri cu placere si indemanare?
Educatia nu presupune stergerea trasaturilor native si imprimarea altelor noi.
Educatia are menirea de a corecta trasaturile exagerate, deplasate mult spre o extrema sau alta.
Educatia stimuleaza sau inhiba caracteristicile psihice, echilibrandu-le si pregatindu-l pe viitorul adult pentru a se armoniza cu societatea in care traieste, asa incat sa se manifeste in siguranta, fara a-i incalca regulile.
Educatia asigura insusirea atitudinii corespunzatoare conditiei de om civilizat, capabil de reusita personala, fara a periclita reusita semenilor sai.