Radio Simplu

Desertul din copilărie pe care îl fac cu drag și astăzi – Budincă de griș cu zahăr ars

INGREDIENTE

1 litru de lapte
1 ceasca de gris
15 linguri de zahar
2 oua
50 g unt
coaja de la o lamaie

Cum se prepară?

Se fierbe in clocot laptele cu 10 linguri de zahar si coaja de lamaie.

Se adauga grisul in ploaie,amestecand tot timpul cu telul.Cand grisul s-a umflat se lasa sa se raceasca si se se adauga untul si galbenusurile.

Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat in gris.

Separat se ia o cratita si se pune restul zaharului,cele 5 linguri si se caramelizeaza pe foc,cand s-a rumenit se ia de pe foc si se rasuceste sa imbrace peretii cratitei.

Se lasa sa se raceasca si se adauga grisul si se aseaza intr-o tava cu apa clocotita si se da la cuptor pana rumeneste deasupra.

Eu am lasat peste noapte si se rastoarna pe o farfurie/platou.

Poftă bună!