Radio Simplu

Descoperire URIASA a savantilor, despre coronavirus! Toata PLANETA poate rasufla USURATA acum! Vestea e EXCELENTA

Peste 260 de pacienți din Coreea de Sud au fost reconfirmați cu COVID-19 la scurt timp după ce medicii îi declaraseră vindecați, iar în spațiul public au apărut zvonuri potrivit cărora ar fi vorba despre o reinfectare. Cercetătorii demontează, însă, această posibilitate și pun întreaga situație pe seama unor „resturi ale virusului mort”.

Oh Myoung-don, medicul care se află la conducerea comitetului clinic central pentru controlul bolilor emergente, a declarat că membrii comisiei nu au motive să creadă că acele cazuri ar putea fi reinfectări sau reactivări ale agentului patogen. „Testele au detectat acidul ribonucleic al virusului mort”, a explicat acesta în cadrul unei conferințe de presă organizate recent la Centrul Medical Național.

Potrivit spuselor sale, în testele PCR sau în testele de reacție în lanț a polimerazei, utilizate pentru diagnosticul COVID-19, materialele genetice ale virusului se amplifică în timpul testării, fie că vorbim despre un virus viu sau doar de fragmente de celule moarte de virus.

De asemenea, trebuie spus că testele nu pot distinge dacă virusul este viu sau mort, ceea ce poate duce la rezultate fals pozitive. în testele PCR sau în testele de reacție în lanț a polimerazei, utilizate pentru diagnosticul COVID-19, materialele genetice ale virusului se amplifică în timpul testării, fie că este dintr-un virus viu sau doar din fragmente de celule moarte de virus.

„Testarea PCR care amplifică genetica virusului este utilizată în Coreea pentru a testa COVID-19, iar cazurile de recidivă se datorează limitelor tehnice ale testării PCR“, a mai spus Oh, medic la spitalul universitar din Seul.

Chiar dacă este una din primele țări care a suferit o epidemie de COVID-19, încă din februarie, Coreea de Sud a reușit în mod miraculos să țină infecțiile sub control printr-o campanie agresivă de testare a populației și acum sunt raportate în jur de 10 cazuri noi pe zi, mult sub ce vedem în Europa sau SUA. De asemenea, experții studiază intens răspunsul anticorpilor la noul tip de virus.

Un factor esențial pentru această analiză îl constituie diferența dintre reinfectare și reactivare. Dacă pacienții se reinfectează (contractează din nou virusul după ce s-au vindecat), atunci ar putea însemna că unii dintre ei nu au dezvoltat imunitate durabilă, ceea ce ar ridica semne de întrebare mari legate de viitorul pe termen lung al pandemiei.

Pe de altă parte, reactivarea ar însemna că organismul a distrus aproape în totalitate virusul, reducându-l la un nivel nedetectabil, dar apoi, într-un moment de slăbiciune imunitară, virusul ar reveni. Tot mai mulți cercetători coreeni exclud, însă, ipoteza reinfectării.

În primul rând, cele peste 260 de persoane testate din nou pozitiv nu par a fi contagioase, iar dacă aceștia ar putea fi reinfectați imediat după ce s-au vindecat, atunci nu e clar cum s-ar fi putut produce vindecarea. În momentul în care corpul uman reușește să elimine virusuri, produce anticorpi. Aceștia pot dispărea după un timp, dar pare extrem de improbabil să se întâmple imediat după infecție.