Radio Simplu

Alexandru Rafila: Vreau să vă dau o veste bună!

Profesorul Alexandru Rafila a dezvăluit sâmbătă seara la un post de televiziune, care este situația de la Suceava. Acesta a spus că în continuare aici trebuie prudență, dar focarul merge spre închidere.

Președintele Societății Naționale de Microbiologie a precizat că în ultimele 24 de ore, la Suceava, s-au înregistrat doar unul sau două cazuri, ceea ce înseamnă că situația intră sub control.

„Vreau să vă dau o veste bună: chiar am întrebat ce se întâmplă la Suceava. La Suceava nu știu dacă au fost unul sau două cazuri raportate în ultimele 24 de ore. Înseamnă că la Suceava situația intră sub control. Chiar dacă avem un număr foarte mare de cazuri, 2.700 sau chiar mai multe, numărul de cazuri noi care apar de la Suceava este mic”, a spus profesorul Rafila la Digi24, adăugând că „focarul merge spre final.”

Acesta a adăugat că pentru perioada ce va urma datei de 15 mai sunt discuții referitoare la intervenția în focar.

„Va fi un set de măsuri la nivel național, dar intervenția în focar este unul dintre atributele reacției pe care trebuie să o ia autoritățile de sănătate publică pentru a limita consecințele acestui focar. Ați văzut că la Suceava s-a intervenit târziu probabil, eram la început, nu știu exact cum a fost situația acolo. Dar, în mod deosebit, dacă apar situații care pun în pericol sănătatea publică, intervenția la nivel local este esențială pentru că ea limitează și consecințele regionale sau naționale”, a mai spus Alexandru Rafila.