Radio Simplu

Decizie în cazul urmăririi penale a lui Mircea Solcanu. Ce-l paște pe fostul prezentator al emisiunii ”Poveștiri de noapte”?

Odată cu apariția lui la înmormântarea lui Răzvan Ciobanu, presa autohtonă a săpat după noi informații despre fostul prezentator al ”Poveștirilor de Noapte”. Așa s-a aflat că Mircea Solcanu, primul gay care și-a recunoscut orientarea sexuală din România, a fost urmărit penal sub acuzația de deținere de droguri cu risc pentru consum propriu.

Între timp s-a aflat, însă, verdictul în cazul procesului său. Conform unui act făcut public de către judecătorii de la Tribunalul Constanța, s-a renunțat la urmărirea pensală privind săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri cu risc pentru consumul propriu față de numitul Mircea Solcanu.

În baza art. 318 Cod procedură penală: Admite cererea DIICOT –Serviciul Teritorial Constanţa de confirmare a renunţării la urmărire penală dată prin ordonanţa din 16 noiembrie 2018 în dosarul nr 345 D/P/2015 privind săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, prev de art. 4 alin. 1 din Legea nr 143/2000, faţă de numitul Solcanu Mircea ( …). Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Dată în camera de consiliu azi 20 12 2018”, se arată scris pe site-ul Tribunalului Constanța, prin care se confirm renunțarea la urmărirea penală a lui Mircea Solcanu.