Radio Simplu

De ce e bine să bei ceai de coada șoricelului. Ce beneficii are pentru sănătatea organismului

Mulți oameni consumă zilnic ceaiuri atunci când se confruntă cu unele probleme de sănătate, însă unele dintre ele ne ajută și organismul, chiar dacă nu suferim de vreo afecțiune. Tu știai de ce e bine să bei ceai de coada șoricelului? Ce beneficii și contraindicații are. Tot ce trebuie să știi.

Există multe ceaiuri care au beneficii pentru organismul uman, însă de fiecare dată trebuie să consulți un medic specialist înainte de a începe să le consumi. Iată din ce motiv e bine să bei ceai de coada șoricelului.

Ce beneficii are ceaiul de coada șoricelului
Ceaiul de coada șoricelului are proprietăți antiinflamatoare, calmante, depurative, cicatrizante și antiseptice. Dacă alegi să îl consumi des te va ajuta să ai un sistem imunitar puternic, iar multe persoane îl folosesc atunci când se confruntă cu răceală sau gripă. Cu atât mai mult, acesta ameliorează și durerile de cap.

Acest ceai este bun pentru digestie și îți poate stimula pofta de mâncare. Mulți medici recomandă ceaiul de coada șoricelului pentru durerile de stomac sau balonare, deoarce ajută la refacea mucoasei tubului digestiv, un aspect important atunci când vine vorba de problemele pe are le au unele persoane cu digestia.

Deși probabil că multe femei nu știau până acum, ceaiul de coada șoricelului ameliorează durerile și crampele menstruale. De asemenea, acesta contribuie și la îndepăratrea infecțiilor urinare, este bun pentru problemele de circulație, reglează tensiunea arterială, ajută la echilibrarea sistemului hormonal și te scapă de durerile de ficat.

Ce contraindicații are
Chiar dacă are foarte multe beneficii pentru organismul uman, ceaiul de coada șoricelului are și contraindicații. Acesta nu trebuie consumat dacă aveți epilepsie, boli cronice, sunteți în perioada de sarcină sau alăptare ori dacă vă confruntați cu alegii.

Ceaiul de coada șoricelului este foarte bun și consumat seara, pentru că te va ajuta să te bucuri de un somn liniștit. Pentru a-l prepara, trebuie să pui în 250 de ml de apă clocotită o plantă și să lași vasul acoperit timp de 15 minute, la temperatura camerei, iar apoi este gata de servit.

Cel mai bine este să îl consumați pe stomacul gol, cu aproximativ 30 de minute înainte de masă.