Radio Simplu

Dacian Cioloș, anunț URIAȘ după ce Barna a ratat turul 2: „Susținerea noastră va merge spre…”:

Liderul PLUS Dacian Cioloș a anunțat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că alianța USR PLUS îl va susține pe Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor prezidențiale, nu înainte de a primi câteva asigurări din partea președintelui.

„Nu e nicio surpriză dacă spunem că în aceste condiții susținerea noastră va merge spre Klaus Iohannis. Sper să avem ocazia să avem în perioada următoare tocmai pentru a discuta și clarifica această susținere, să avem o discuție cu dl Klaus Iohannis pentru a ne asigura că proiectul politic pe care îl susține este aliniat cu principalele obiective pe care le avem și noi și că putem da acest semnal de capacitate de colaborare între proiectul pe care îl susține dl Iohannis și proiectul pe care îl susținem noi”, a spus Dacian Cioloș, comentând situația turului doi.

Candidatul USR PLUS la alegerile prezidențiale, Dan Barna, care nu a reușit să intre în turul II al alegerilor prezidențiale, a anunțat că Alianța USR PLUS îl va susține pe Klaus Iohannis în finala pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni.

”Voi recomanda susținătorilor mei să-l susțină pe Klaus Iohannis”, a declarat Dan Barna, într-o conferință de presă.

Anterior, liderul USR a spus că nu-și dă demisia din fruntea formațiuni după eșecul înregistrat la alegerile prezidențiale.