Radio Simplu

Cuvintele Prințului William către mama sa după ce i-a fost retras titlul regal

Cu un an înainte ca Lady Di să-și piardă viața într-un tragic accident, aceasta divorța de Charles, Prințul de Wales, pierzându-și titlul nobiliar de ”prințesă de Wales” și toate celelalte beneficii regale. Fiul său cel mare, care avea doar 14 ani pe atunci, i-a fost alături, însă, și i-a făcut mamei sale o promisiune măreață.

Divorțul părinților lui l-a afectat destul de tare pe Prințul William, pe atunci în vârstă de doar 14 ani. Cu toate acestea, el a găsit măturitatea de a înțelege că între părinții lui nu mai există iubire și că vor porni pe căi separate în viață. Un singur lucru n-a acceptat Prințul William: ca mama sa să nu mai aibă privilegiile de la Palat și titlul nobiliar.

Așa se face că-n ziua divorțului, Prințul William i-a promis mamei sale că atunci când el va devein rege, Diana își va recupera titlul de ”prințesă”, pierdut odată cu divorțul de Prințul Charles de Wales. ”Nu-ţi face griji, mamă, o să-ţi dau titlul înapoi eu, când o să fiu rege”, i-ar fi promis William mamei sale, după ce tatăl său, prinţul Charles, a decis să o înlăture pe Prinţesa Diana din familia regală.