Radio Simplu

Cum te slabeste dieta cu apă

Nu ai nevoie de foarte mulţi bani ca să slăbeşti. Nici de foarte mult timp. În schimb, îţi trebuie voinţă.

Dacă consideri că acest lucru nu-ţi lipseşte, îţi scriu astăzi despre un regim simplu de slăbire: dieta cu apă.

În nicio lună vei avea cu 12 kilograme în minus. Suna bine,nu-i aşa?Iată ce ai de făcut ca să ajungi la aceste rezultate:

Cum decurge dieta cu apă? Iată paşii pe care trebuie să-i urmezi:

1. În primul rând,în fiecare dimineaţă,bea un pahar mare de apă călduţă în care ai stors şi jumătate de lămâie. Astfel,îţi vei curăţa organismul de toxine.

2. Trebuie să bei apă toată ziua,din jumătate în jumătate de oră.

Nu ai voie în timpul acestei diete niciun strop de alcool şi niciun fel de suc acidulat sau neacidulat cumpărate din comerţ.

Şi,din păcate,nu este indicat să consumi nici cafea. În schimb,ai liber la apă plată necarbogazoasă şi ceai verde,negru,din petale de trandafiri.

Mai poţi bea şi limonadă,care să nu conţină zahăr şi niciun alt fel de îndulcitor,de lămâie şi grapefruit,dar nu mai mult de un pahar de 200 de ml la două zile.

3. O altă regulă pe care nu trebuie să o încalci niciodată,este să bei înainte de fiecare masă,200 de ml de apă.

Este recomandat ca această apă să fie de la frigider,apa rece acelerează metabolismul.

Protejeaza tesuturile, maduva spinarii si articulatiile

Apa face mai mult decat sa potoleasca setea si sa reglementeze temperatura corpului. Apa pastreaza umede tesuturile corpului.

Cand ochii, nasul si gura devin uscate, o persoana trebuie sa se hidrateze si pentru a pastra un nivel optim de umiditate in aceste zone sensibile.

In plus, apa ajuta la protejarea maduvei spinarii si actioneaza ca lubrifiant si tampon pentru articulatii.

Articulatiile in corpul uman sunt predispuse la frictiune continua si traumatisme. Starea adecvata de sanatate a articulatiilor poate fi mentinuta prin consumul unei cantitati suficiente de apa. Un consum scazut de apa poate contribui la aparitia artritei reumatoide.

Ajuta organismul sa elimine toxinele

Cantitatea adecvata de apa permite corpului sa indeparteze toxinele prin transpiratie, urinare si defecatie. Rinichii si ficatul sunt implicati in procesul eliminarii toxinelor, la fel ca si intestinele.

Apa are rolul de a inmuia scaunele, ajutand la evacuarea cu usurinta a acestora. Nu exista totusi dovezi stiintifice care sa demonstreze faptul ca prin cresterea aportului de lichide se vor diminua simptomele constipatiei.

Accelereaza metabolismul

Apa transporta oxigen, nutrienti, hormoni si alte substante biologice in anumite parti ale corpului si sustine eliminarea toxinelor, a celulelor moarte, deseurilor etc. Proteinele si enzimele implicate in diverse procese fundamentale necesita apa pentru functionarea lor corecta.