Radio Simplu

Cei mai sănătoși sâmburi de fructe și beneficiile acestora pentru organism!

Banalii sâmburi, pe care îi aruncăm cât colo când dăm de ei în mijlocul unui fruct, au beneficii curative nebănuite.

Unul singur conține o energie embrionară și o dotare biochimică capabile să dezvolte un copac înalt de zece metri.

Va prezentăm câțiva dintre cei mai sănătoși sâmburi de fructe și beneficiile acestora pentru organism:

Sâmburii de gutuie

Pentru calmarea crizelor de tuse, ce vă sâcâie noaptea sau zile în şir, beți o infuzie preparată dintr-o linguriță cu sâmburi de gutui, uscați foarte bine, la o cană cu apă caldă (se lasă la infuzat 15-20 minute).

Când ceaiul este cald, adăugați o lingură de miere. Se consumă trei cești pe zi.

Sâmburii de rodie

Consumul sâmburilor de rodie blochează producerea de radicali liberi (din radiaţiile ultraviolete), ce pot eroda colagenul și pot duce la producerea ridurilor.

Dacă mâncaţi sâmburi de rodie sau dacă beţi o ceaşca de suc de rodie în fiecare zi, pielea va arăta mult mai netedă și mai elastică.

Sâmburii de măsline

După o măcinare fină, sunt buni pentru purificarea sângelui, revigorarea circulației sanguine, revitalizarea pielii și eliminarea toxinelor,.

În plus, în Grecia Antică se credea că măslinele mâncate cu sâmburi pot contribui la creşterea potenţei și a fertilității feminine.

Sâmburii de cireșe

Pernuța cu sâmburi de cireșe, denumită și “pernuţă anticolici”, a fost folosită din cele mai vechi timpuri în Elveția, pentru alinarea colicilor la bebeluşi.

Cei care au folosit-o s-au bazat pe capacitatea de înmagazinare, atât a căldurii cât și a răcelii, ce poate fi folosită la alinarea durerilor de diferite tipuri.

Reprezintă remediul natural pentru ameliorarea durerilor de rinichi, a durerilor de burtă/menstruale, tratează 100% natural durerile de spate, durerile reumatice sau pe cele musculare.

Sâmburii de caisă

Conţin vitamina A, vitamina C, vitamine din complexul B şi, cel mai important, conţin amigdalină(sau vitamină B17), o substanță folosită în tratamentul cancerului.

Sâmburii de pepene roșu

Conţin zinc, fier, Omega 6, proteine și fibre, ce se absorb ușor.

Pe lângă efectul antioxidant, consumați că atare sunt diuretici și previn apariţia pietrelor la rinichi.

Sâmburii de litchi

Extractul de sâmburi de litchi are beneficii anti-îmbătrânire, întinerind pielea prin stimularea producției de colagen.

Hidratează pielea, o păstrează netedă și catifelată, normalizează ph-ul şi previne hiperpigmentarea.

Sâmburii de strugure

Ajută la vindecarea enteritelor, a hepatitelor și a infecţiilor respiratorii.

Sunt recomandați și în cardiopatie ischemică, colesterol mărit sau hipertensiune.

Uleiul din sâmburi de struguri, obţinut prin presare la rece, conține cantități însemnate de vitamina E și vitamina F, minerale, precum cupru, selenium, zinc.

Dar, mai presus de toate, conțin așa-numitele procianidine (prescurtat Opc), ce reprezintă un agent anti-îmbătrânire de 50 de ori mai puternic decât vitamina E și de 20 de ori mai puternic decât vitamina C.

Sâmburii de lămâie

Se zdrobesc 20-30 sâmburi în ceai de mentă și puțin alcool și se consumă în fiecare dimineață, pe nemâncate, timp de trei săptămâni, având efect contra febrei și efect vermifug.

Sâmburii pisați se amestecă cu miere și se administrează în fiecare dimineață pentru combaterea oxiurilor, timp de 5-6 zile consecutiv.