Radio Simplu

Cum se curăță mașina de spălat

4 soluții pentru a curăța mașina de spălat rufe

Dacă este îngrijită așa cum trebuie, mașina de spălat funcționează ani buni și curăță eficient hainele. Descoperă 4 trucuri pentru curățarea și întreținerea sa.

Mașina de spălat este unul dintre aparatele electrocasnicele cele mai utilizate în gospodărie. Dacă nu este îngrijită în mod corespunzător, aceasta nu mai funcționează așa cum ar trebui, iar hainele au de suferit.

Fiind expusă frecvent la umezeală, este normal ca în interiorul ei să se acumuleze mucegai sau detergent. Deși la început aceste depuneri pot fi ignorate, în timp ele se transformă într-o problemă serioasă, imprimând un miros neplăcut hainelor.

Video mai jos

Dezinfectarea și curățarea periodică a mașinii de spălat te ajută să eviți aceste neplăceri, dar și să asiguri buna funcționare a tuturor componentelor sale.

Din fericire, există câteva soluții pe bază de ingrediente naturale care curăță în profunzime mașina de spălat. În cele ce urmează îți oferim 4 dintre cele mai bune trucuri pentru îngrijirea acestui aparat electrocasnic.

1. Soluție pentru curățarea generală a mașinii de spălat

Mașina de spălat poate fi curățată cu apă și oțet

Amestecul de apă fierbinte și oțet de mere este una dintre cele mai bune soluții pentru întreținerea mașinii de spălat. Acesta elimină bacteriile și mucegaiul și îndepărtează petele dificile.

Este bine să folosești acest tratament măcar o dată pe lună pentru a preveni depunerea mucegaiului și formarea mirosurilor neplăcute.

Ingrediente

Apă fierbinte

½ cană de oțet de mere

Instrucțiuni

Umple mașina de spălat cu apă fierbinte, adaugă oțetul de mere și pornește-o, selectând un ciclu de spălare scurt.

La final, deschide capacul și las-o să se aerisească timp de o oră.

2. Curățarea filtrului

Filtrul mașinii de spălat este localizat în interiorul cuvei. Acesta reprezintă piesa cel mai greu de curățat și necesită o atenție deosebită. În acest caz, nu este atât de important produsul folosit, ci curățarea adecvată a filtrului și îndepărtarea reziduurilor blocate în el.

Instrucțiuni

Scoate din priză mașina de spălat, asigură-te că este goală, apoi scoate capacul filtrului.

Deșurubează-l pentru a-l detașa complet.

Îndepărtează fibrele, hârtia, mizeria sau orice obiect străin din filtru.

Cu ajutorul unei șurubelnițe, rotește turbina pentru a curăța deșeurile blocate înăuntru.

Reinstalează filtrul și fixează-l bine înainte de a folosi mașina, pentru a împiedica scurgerile de apă.

3. Curățarea garniturii de cauciuc

În mașina de spălat se acumulează mult mucegai. Mucegaiul și mirosurile neplăcute pot fi emanate de garnitura de cauciuc, întrucât aceasta reține umezeala.

Deși ștergi această zonă după fiecare spălare, întotdeauna rămâne puțină umezeală care provoacă probleme mai devreme sau mai târziu.

Pentru a elimina bacteriile și mucegaiul putem utiliza proprietățile antiseptice ale apei oxigenate și ale lămâii.

Ingrediente

750 ml apă

¼ cană de zeamă de lămâie

1 cană apă oxigenată

Instrucțiuni

Stoarce zeama unei lămâi proaspăte și adaug-o într-o găleată, împreună cu apa simplă și apa oxigenată. Analizează cu atenție felul în care este amplasată garnitura, pentru a ști cum să o reinstalezi.

Pulverizează soluția dezinfectantă cu lămâie pe zonele cu mucegai și șterge cu un burete.

Curăță garnitura de jur împrejur pentru a elimina complet mucegaiul. Înainte de a pune la loc garnitura, pulverizează încă o dată soluție și șterge cu o cârpă curată.

4. Curățarea sertarelor pentru detergent și balsam

Este bine să cureți și sertarul pentru detergent din mașina de spălat. În sertarele pentru detergent și pentru balsam se acumulează multe reziduuri, mai ales dacă folosești detergent pudră.

Curățarea lor este un procedeu pe cât de simplu, pe atât de necesar, întrucât substanțele care aderă la aceste componente se pot descompune, provocând mirosuri neplăcute.

Ingrediente

1 cană de oțet alb

1 sfert de litru de apă fierbinte

Instrucțiuni

Diluează oțetul în apa fierbinte.

Șterge bine sertarele și lasă-le la înmuiat în soluția preparată timp de 10 minute. Șterge-le și usucă-le.

Dacă în cazul mașinii tale de spălat aceste sertărașe nu pot fi scoase, pulverizează soluția pe ele și freacă-le cu un burete.

Cât de des trebuie să cureți mașina de spălat?

Este important de reținut faptul că trebuie să cureți mașina de spălat conform instrucțiunilor de mai sus cel puțin o dată la două luni, întrucât mizeria și mucegaiul se acumulează foarte repede.

În plus, după fiecare utilizare a mașinii, este indicat să lași capacul deschis pentru a o aerisi.