Radio Simplu

Cum Se Caleste Varza Ca Sa Iti Iasa Foarte Buna De Fiecare Data

Lista de ingrediente: 1 varza mijlocie, 4 linguri ulei, piper boabe, sare. Cum se prepara: Varza se curata de frunzele vestede si se taie fideluta, cu un cutit bine ascutit, in asa fel incat sa fie cat mai subtire. Se presara cu sare si se lasa circa o jumatate de ora, dupa care se freaca cu mana si se stoarce de zeama.

Varza bine stoarsa se pune intr-o cratita in ulei fierbinte, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda de cratita.

Dupa ce s-a imbibat cu toata grasimea, se potriveste de sare, se pun boabele de piper (intregi), se adauga putina apa si se da la cuptor sa scada si sa se rumeneasca frumos. Cine doreste, poate sa o acreasca cu putin bors. Se serveste cu mamaliguta calda. Daca ti-a placut aceasta reteta, nu uita sa o impartasesti si cu cei dragi!

Bonus: Prajitura cu cocos de post! Reteta ieftina si delicioasa de care nu te vei mai satura. In aceasta perioada ai nevoie sa te rasfeti cu un desert pufos si aromat, asa ca prajitura cu cocos si cacao reprezinta o alegere demna de luat in considerare.

Ingrediente necesare: o cana de faina, o cana cu fulgi de nuca de cocos, o cana de zahar, 250 ml de apa minerala, o jumatate de cana de ulei, un pliculet de praf de copt, doua pliculete de zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, un praf de sare, o lingura de cacao

Iata cum se prepara prajitura cu cocos de post: Fulgii de cocos, coaja rasa de lamaie, sarea, zaharul tos si cel vanilat se pun intr-un recipient si se amesteca bine cu o lingura. Se adauga apa minerala si se amesteca in continuare, pana se topesc cristalele de zahar.

Faina se incorporeaza treptat, se adauga si praful de copt si se amesteca bine cu un tel. La final, se toarna in compozitie si o jumatate de cana de ulei si se foloseste din nou telul.

Se formeaza un aluat moale, asemanator cu cel de chec. In continuare trebuie sa imparti compozitia in doua. Jumatate din aluat se amesteca cu o lingura de cacao, iar cealalta jumatate ramane alba. Unge o tava cu ulei si tapeteaz-o cu putina faina sau foloseste hartie de copt. Toarna in tava intai compozitia cu cacao, apoi pe cea alba.

Introdu tava in cuptorul care a fost incalzit dinainte. Prajitura cu cocos de post se tine la cuptor aproximativ o jumatate de ora. Inainte de a opri focul, nu uita sa o incerci cu o scobitoare, pentru a verifica daca este coapta.

Lasa prajitura sa se raceasca complet, apoi orneaza cu zahar pudra sau cu scortisoara, in functie de aroma pe care doresti sa o aiba.

Taie desertul felii si se serveste-l cu pofta. Daca ai musafiri in aceasta perioada si iti doresti sa ii impresionezi, poti sa decorezoi farfuria intr-un mod aparte. Ai nevoie de: o forma rotunda pentru decupat prajituri, fructe proaspete, din compot sau confiate. Poti sa folosesti banane, struguri, mere, visine din compot sau caise confiate.

Pentru decor: poti sa adaugi o floare sau sa faci modele din fructe. Prajitura cu cocos si cacao de post nu are o valoare calorica bogata, avand in vedere ca este un preparat de post.

Insa daca iti faci griji pentru silueta poti sa micsorezi cantitatea de zahar si sa renunti la fructele din compot sau la cele confiate. Savureaza fiecare muscatura din prajitura si las-o sa se topeasca in gura.