Destul de puțini oameni refuză să mănânce cartofi. De exemplu peste un miliard de oameni din toată lumea mâncâncă în fieecare zi cartofi sub diferite forme.
O mare parte pur și simplu îi adoră. Din cartofi se pot face foarte multe feluri de mâncare.
Și fiecare țară în care se găsește această legumă, adică aproximativ 120 de țări, și-au făcut adevărate specialități și delicii culinare care au la bază cartoful.
Aceștia poți fi fierți direct în coajă, pot fi pisați pentru puire, pot fi tăiați sub mai multe forme, copți cu sau fără pungă.
Se consumă ca atare, lângă carne sau pește, alături de salate sau chiar amestecați în acestea și nu numai.
Dar pentru sănătate nu este bun numai cartoful gătit cumva. La fel de eficient este și sucul făcut din cartofi. Mai ales dacă este folosit pentru problemele gastrice.
Unii specialiști au făcut anumite studii și s-a ajuns la concluzia că această legumă are adevărate proprietăți pentru sănnătatea noastră.
Cartoful este o sursă de energie pentru o zi de muncă activă.
Cartofii nu au o culoare aprinsă care să inspire pofta de mâncare sau să scoată în evidență calitățile nutritive pe care acesta le deține.
E neevoie să știi cum îi poți păstra mai bine ca aceștia să reziste mai mult timp fără ca să se strice.
Cea mai bună temperatură pentru păstrarea cartofilor este de 4 grade. Dacă îi vei lăsa la temperaturi mai mici vei obține un efect invers față de cel dorit: amidonul din cartofi se va tranforma în zahăr și gustul lor nu va mai fi la fel.
Iar locul în care aceștia pot să fie depozitați trebuie să fie foarte aerisit și cât mai feit de razele soarelui.
Aceștia se fac foarte ușor și îi poți face acasă, ori de câte ori ți se face foame. Și cel mai important, sunt aproape nelipsiți din foarte multe restaurante.
Diferența este că de cele mai multe ori aceștia sunt făcuți de către bucătari pricepuți, care totuși pot uneori să exagereze atunci când adaugă cantitatea de ulei.
În acest caz există o soluție. Cu ajutorul unei rețete care să se potrivească bine, poți să îți faci acasă cei mai buni cartofi.
Așa că ți-am pregătit pentru astăzi o rețetă foarte bună de cartofi tăiați sub formă de pai făcuți fără niciun strop de ulei.
Această variantă de cartofi pai te va ajuta să fii și sătul, dar și să îți păstrezi sănătatea, pentru că uleiul poate să aibă efecte negative asupra sănătății, chiar dacă acesta dă un gust foarte apetisant în orice farfurie.
Rețeta de astăzi este una cu foarte puține ingrediente, ieftine și ușor de găsit.
Pregătește deci vreo 5 sau 6 cartofi, e de preferat ca aceștia să fie noi, 2 albușuri de ou, sare, boia dulce măcinată și piper negru măcinat după gust.
Spală și curăță cartofii de coajă și după aceea taie-i în fășii care să aibă grosimea de 1 cm. Între timp ține cartofii tăiați în apă ca aceștia să nu își piardă din proprietățile nutritive.
Între timp, bate foarte bine albușurile până când acestea se fac spumă tare. Condimentează cu ingrdientele propuse în rețetă sau cu orice îți place ție.
Pune într-un bol cartofii apoi pune peste ei albușurile de la ouă și amestecă aceste ingrediente până când toți cartofii vor fi unși de albuș cât mai bine.
Pornește cuptorul la temperatura de 200 de grade. Pune într-o tavă hârtie specială pentru copt. Aranjează pe tavă cartofii cât mai uniform.
Lasă tava în cuptor pentru aproximativ 7-10 minute. Când a trecut această perioadă scoate de pe tavă hârtia de copt și lasă cartofii să să rumenească până la capăt.
Rețeta noastră este una care se face foarte ușor și va fi și foarte sănătoasă. Copii o vor adora și te vor mai ruga să o faci.
Dacă nu vrei să gătești cartofi îi poți folosi pentru uzul extern pentru că ei sunt foarte buni pentru compresele care ccalmează durerile de mușchi.
Când ai pielea crăpată sau ai diferite arsuri sau chiar degerături sau pleoapele căzute, poți să folosești cartoful ca să scapi de toate aceste probleme.
Cartoful este una dintre legumele de care ne bucura pe parcursul unui an întreg, de aceea trebuie să profiți de beneficiile lui de fiecare dată.