Radio Simplu

Asa se fac cele mai pufoase galuste

Nimeni nu poate nega că cele mai gustoase preparate sunt cele pe care le-am mâncat în copilărie.

Așa că atunci când ni se face dor de acele timpuri putem foarte ușor să pregătim și noi felurile de mâncare specifice.

Supa de găluște nu face excepție de la acest caz. Toată lumea adoră o supă gustoasă, cu carnea bună și cu niște găluște care pur și simplu ți se topesc în gură.

Dar destul de puțini oameni știu că în spatele unui asemenea preparat există niște trucuri datorită cărora gustul este așa cum ni-l amintim toți.

Înainte de a afla acest lucru în cele mai mici detalii, trebuie să știi că grișul este unul dintre ingredientele de bază pentru supa de găluște.

Dacă îl vei evita nu vei obține acea textură foarte pufoasă pe care o au de obicei găluștele. Pe lângă aceasta, ai grijă să folosești doar ouă proaspete și de la găinile crescute la țară.

Ca să pregătești această supă vei avea nevoie de jumătate de kilogram de carne de pasăre proaspătă, 1 rădăcină de țelină, 1 morcov, 1 rădăcină de păstârnac, 1 ceapă, 1 foaie de dafin, 1 legătură cu pătrunjel, sare și piper.

Pentru găluște vei folosi 2 ouă, 6 linguri de griș, 1 lingură de ulei, sare, jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu stins cu câteva picături de suc de lămâie.

Pentru început pune carnea de pasăre la fiert pentru u nsfert de oră. De fiecare dată atunci când deasupra apei se formează spumă, dă-o la o parte.

Spală, după caz curăță și taie cubulețe toate legumele. Adaugă-le peste carne și condimentează cu sare și cu piper supa, după gust. Apoi las-o să mai fiarbă.

Între timp tu începe să pregătești găluștele. Freacă ouăle cu uleiul foarte bine. Sărează după gust, apoi pune treptat cantitatea de griș.

Va fi nevoie să obții un aluat asemănător cu cel pe care îl faci pentru chec.

Adaugă după aceea și bicarbonatul și amestecă cu foarte mare grijă, fără să te grăbești.

Folosește o lingură ca să modelezi găluștele. Nu e nevoie să le faci foarte mari, pentru că acestea își vor dubla volumul atunci când vor fi puse la fiert.

Pentru ca să nu ți se lipească aluatul de lingură, bagă lingura într-un vas cu apă rece, după ce faci fiecare gălușcă.

Pune-le pe toate în compoziția lichidă, cu grijă ca să nu se desfacă. După aceea acoperă oală cu un capac și lasă supa la fiert pentru încă 10 minute.

Înainte de a servi supa, toacă mărunt pătrunjelul proaspăt și ține-l un pic sub capac, cu focul oprit.

Trebuie să știi că o supă de găluște este perfectă sau nu datorită găluștelor din ea. Dacă ele nu sunt făcute așa cum e nevoie pot să iasă prea tari sau să se sfărâme în supă, înainte de a le scoate.

Folosește griș special pentru gătit, nu din cel care se utilizează în alimentația belușilor.

Ca să știi exact că ai compoziția potrivită, pune lingura cu care ai făcut găluștele în supă. Dacă aceasta iese curată, poți sta liniștit.