Radio Simplu

Cum să îți scazi presiunea sangvină fără medicamente, în mod natural

Tensiunea arterială ridicată nu mai este demult o afecţiune asociată cu înaintarea în vârstă. Stresul, alimentaţia bogată în sare şi grăsimi, sedentarismul, consumul excesiv de alcool sau kilogramele în plus sunt factori care declanşează o presiune ridicată a sângelui!

Dacă suferi de această afecţiune sau ai cazuri în familie care se confruntă cu ea, ştii deja că remediul oferit de doctori echivalează de cele mai multe ori cu un pumn de pastile.

Noi credem însă în eficienţa metodelor naturale (în completarea celor recomandate de medici) şi te sfătuim să încerci tehnicile de presopunctură de mai jos, care îţi vor scădea tensiunea arterială în numai cinci minute, fără medicamente!

Presopunctura, leacul înţelepţilor chinezi împotriva hipertensiunii arteriale

Medicina chineză a considerat dintotdeauna că o circulaţie armonioasă a sângelui este primul şi cel mai important semn al unui organism sănătos. Înţelepţii chinezi erau convinşi că toate afecţiunile apar în acele zone ale corpului în care fluxul sanguin este încetinit sau împiedicat, şi au ridicat presopunctura la rang de „salvatoare de vieţi”.

Iar probleme de sănătate cu care ne confruntăm azi tind să le dea dreptate. Într-adevăr, hipertensiunea arterială a fost numită „ucigaşul tăcut”, cauzând boli de inimă, insuficienţă renală sau accidente vasculare cerebrale. De asemenea, mulţi specialişti leagă tensiunea arterială ridicată de apariţia unor forme de demenţă, încercând să ne avertizeze de riscul la care ne supunem.

Ce ar trebui să ne preocupe şi mai tare este faptul că hipertensiunea arterială are simptome foarte subtile, care pot fi uşor confundate cu cele ale altor afecţiuni.

În primele faze, ea se manifestă prin dureri de cap, oboseală şi stres, urmând să provoace dureri în piept, tulburări de respiraţie, vărsături, probleme de vedere sau confuzie inexplicabilă şi inconştienţă, în formele mai grave, avansate.

Tocmai de aceea, pe măsura înaintării în vârstă, este recomandat să consulţi periodic un doctor, care să îţi monitorizeze atent tensiunea arterială, mai ales dacă ai avut astfel de cazuri în familie.

Încearcă aceste două metode simple care vor reduce tensiunea arterială

Deşi nu îţi sugerăm sub nicio formă să ignori sfatul medicului şi să renunţi la tratamentul prescris de acesta, metodele de presopunctură de mai jos pot contribui la scăderea rapidă a tensiunii arteriale, fără medicamente. Ele sunt folosite şi de specialişti, doctorul Lu Huns, care se ocupă de echipa de fotbal rusească Spartak Moscova, certificându-le cu tărie eficienţa.