Radio Simplu

Cum îți poți face singură acasă întăritor de unghii cu mai puțin de 1 leu

Unghia este alcătuită, la fel ca firul de păr, din cheratină. Acesta îi conferă duritate și soliditate. 20% dintre femei se plâng de unghii casante, prea fine, fragile, moi ori striate.

Principala cauză o reprezintă treburile casnice, dar de vină este și îmbătrânirea unghiei: cu timpul, unghia se striază pe lungime, se deshidratează și devine mai fragilă. Striațiile încep să apară de la 35-40 de ani .

Vezi cum poți să-ți faci singură un întăritor pentru unghii, chiar la tine acasă, cu un lucru pe care îl ai în bucătărie. Dacă te-ai săturat de unghii subțiri, fragile, sau dacă îți rozi unghiile destul de des și vrei să schimbi aspectul lor după ani de „ronțăială”, ai nevoie de gelatină.

Gelatina este un remediu ieftin, ușor de găsit în multe magazine, iar efectele unui astfel de tratament făcut acasă te vor încânta.

Pentru acest întăritor de unghii, ai nevoie de:

15 grame de gelatină;

1 ceașcă de apă

Cum se prepară propriul întăritor de unghii?

Pune gelatina într-un castron de sticlă sau ceramică. Toarnă apa într-un ibric și pune-l să fiarbă. Toarnă apa fierbinte peste gelatină și amestecă până ce aceasta se dizolvă.

Lasă amestecul să se răcească atât cât să nu te frigă la atingere. Înmoaie degetele în lichid astfel încât unghiile să fie complet acoperite, pentru un tratament mai eficient al rădăcinii.

Lasă unghiile să se bucure de tratamentul de întărire circa 5 minute, apoi clătește-te cu apă călduță și poți aplica o cremă de mâini hidratantă, obișnuită.

Amestecul de gelatină se poate păstra la frigider circa 2 luni într-o cutie de plastic cu capac. Scoate cantitatea necesară ori de câte ori ai nevoie și încălzește-o la microunde.

Ce este gelatina?
Gelatina este o substanță bogată în colagen care se găsește în principal în oasele și pielea animalelor din care se prepară supe cu proprietăți excelente asupra sănătății.

E uimitor: multe femei cheltuie sume impunătoare de bani pentru produse de îngrijire a feţei şi părului, dar uită complet de îngrijirea mâinilor. Între timp anume mâinile sunt cele care iau prima lovitură în ceea ce priveşte înaintarea în vârstă, fiind cele mai expuse faţă de efectele îmbătrânirii.

În plus pe partea dorsală a mâinilor este foarte puţină grăsime, de aceea când colagenul şi elastina încep să se distrugă, se produce rapid un impact vizibil asupra aspectului mâinilor. Iar dacă te gândeşti şi la contactul des al mâinilor cu tot felul de substanţe din jurul nostru, precum şi la utilizarea săpunului de câteva ori pe zi, începi să înţelegi de ce mâinile noastre au nevoie de o îngrijire atât de atentă.

Din fericire există metode care asigură, fără un efort deosebit, îngrijirea calitativă a pielii mâinilor, dar şi restabilirea acesteia dacă a fost deja afectată. E foarte simplu! Încercaţi să folosiţi câteva dintre soluţiile prezentate mai jos, iar rezultatele nu se vor lăsa aşteptate!

Reţete de casă pentru îngrijirea mâinilor

Ouăle. Acestea vor îmbunătăţi elasticitatea pielii mâinilor. Iată ce aveţi de făcut: separaţi albuşul unui ou şi amestecaţi-l cu 1 lingură de miere de albine. Aplicaţi această substanţă pe pielea mâinilor cu ajutorul unei periuţe şi lăsaţi-o să se usuce, după care spălaţi bine mâinile cu săpun.

Cartofii. Un amestec pe bază de cartofi vă va face pielea moale şi catifelată. Puneţi la copt un cartof de mărime medie. Apoi faceţi din el pireu şi adăugaţi 2 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de miere de albine şi lapte. Păstraţi amestecul în frigider şi aplicaţi-l pe mâini de 2-3 ori pe săptămână pentru 15 minute. La sfârşit spălaţi mâinile cu săpun.

Uleiul de măceşe. Acest ulei va îmbunătăţi elasticitatea pielii şi o va hrăni. Faceţi masaj la mâini zilnic utilizând ulei de măceşe pentru a relaxa mâinile şi a le restabili forţele.

Lupta împotriva petelor pe mâini

Lămâia şi zahărul. Stoarceţi sucul a o jumătate de lămâie şi amestecaţi-l cu 2 linguriţe de zahăr. Folosiţi amestecul în calitate de exfoliant, aplicându-l prin mişcări circulare pentru activizarea microcirculaţiei sangvine. În final spălaţi-vă mâinile cu săpun.

Hidratarea mâinilor

Uleiul de migdale. Trebuie să-l folosiţi neapărat! Înainte de a merge la somn ţineţi mâinile în apă rece timp de 5 minute, apoi uscaţi-le bine şi aplicaţi uleiul. După asta îmbrăcaţi mănuşi din bumbac pentru hidratare şi ţineţi-le până dimineaţa.

Vaselina. Pur şi simplu aplicaţi vaselina pe mâini, după care îmbrăcaţi mănuşi din bumbac pentru hidratare şi ţineţi-le toată noaptea.

Lucruri pe care să le evitaţi

Înainte de toate nu vă muşcaţi unghiile! Acest fapt influenţează negativ pielea şi creşterea unghiilor.

Evitaţi să vă spălaţi cu apă fierbinte: utilizarea sa deasă duce la deshidratarea pielii mâinilor. În schimb puteţi folosi apa caldă sau călduţă.

Protejaţi-vă mâinile când afară e frig. Purtaţi mereu mănuşi, chiar dacă frigul este suportabil. Pielea mâinilor suferă foarte mult din cauza temperaturilor scăzute.