Ne gasesti pe

Radio Simplu

Cum îți cureți ficatul în numai 3 zile cu țelină, fără pastile

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe din corpul uman, rolul lui fiind esential pentru o calitate buna a vietii. Cand acest organ incepe sa nu mai functioneze asa cum trebuie pot aparea o multime de boli grele.

Din fericire exista un truc simplu si eficient care stimuleaza regenerarea ficatului si il curata complet de toxine in numai 3 zile.

Tot ce trebuie sa faci este sa pui intr-un blender 6 cani de apa, 3 lamai, 5 tulpini de telina si o cana de patrunjel tocat. Consuma amestecul de 3 ori pe zi, timp de 3 zile, iar in aceasta perioada incearca sa nu mai mananci alimente grele si sa bei multa apa.

Vei observa ca la finalul curei te vei simti mult mai bine si chiar vei scapa de cateva kilograme in plus.

Beneficii asupra sanatatii

Beneficiile pentru sanatate ale telinei nu implica doar scaderea tensiunii arteriale. Telina contine cel putin opt tipuri de compusi care lupta impotriva cancerului. Planta face parte din aceeasi familie ca si patrunjelul si feniculul: Umbelliferae. Poate atinge chiar si inaltimea de 30-35 cm.

Telina alba este cultivata in zone umbrite, ferita de lumina directa a soarelui. Astfel se explica de ce aceasta are o cantitate mai mica de clorofila in comparatie cu alte plante inrudite.

Radacina telinei este crocanta si este deseori utilizata pentru gatit, la supe sau salate. Are gust usor sarat, in functie de soi. De aceea, se recomanda ca sucul de telina sa fie amestecat cu sucurile fructelor dulci.

Beneficiile nutritionale ale telinei

Frunzele de telina sunt bogate vitamina A, in timp ce tulpinile sunt o sursa excelenta de vitamina B1, B2, B6 si C la care se adauga potasiu, acid folic, calciu, magneziu, fier, fosfor, sodiu si aminoacizi esentiali. Sodiul organic continut de telina este recomandat pentru consum, fiind esential pentru organism.

Chiar si persoanele sensibile la sare pot consuma fara grija sodiul din telina, spre deosebire de sarea de masa, care ii afecteaza pe cei care sufera de hipertensiune arteriala.

Desi, cele mai multe dintre alimente isi pierd nutrientii in timpul gatitului, majoritatea compusilor din telina rezista la temperaturile inalte.

Consumul telinei contribuie la scaderea tensiunii arteriale. Atunci cand sucul de telina este combinat cu sucurile altor plante, beneficiile sunt sporite, pentru diverse afectiuni. Studii recente au demonstrat ca telina ar putea fi eficienta in combaterea mai multor forme de cancer.

Recomandari pentru consumul telinei

Alegeti o telina verde, bogata in clorofila. Asigurati-va ca tulpinile si radacina sunt tari, nu moi. Daca doriti sa o pastrati in frigider, infasurati telina intr-o punga de plastic sau o carpa usor umezita.

Nu o lasati prea mut la temperatura camerei pentru a nu se ofili. In cazul in care frunzele sunt ofilite, pulverizati putina apa peste acestea si puneti-o la frigider pentru a-si recapata prospetimea.

Atentie!

Telina este o planta suculenta care este acoperita de un strat de “pesticide” care o protejeaza de ciuperci. Acest strat protector contine psoralena, compus care nu este bine tolerat de unii oameni.

Cei care manifesta probleme la nivelul pielii dupa ce consuma telina, ar putea experimenta sensibilitate la psoralena.

Persoanele cu tensiunea arteriala scazuta, au acuzat o scadere si mai accentuata a tensiunii dupa consumarea telinii. De aceea, daca va incadrati in aceasta categorie, evitati consumul constant de telina.