Radio Simplu

Cum folosim uleiul de ricin pentru constipație și hemoroizi

Uleiul de ricin este adesea asociat cu tratamentele pentru înfrumusețarea părului. Măștile cu ulei de ricin încălzit fac părul mai bogat și mai sănătos. Dar puțini știu că acest ulei vegetal are efecte benefice și în cazul constipației și hemoroizilor.

Ulei de ricin: Mod de folosire

Pentru uz extern, uleiul de ricin se aplică încălzit sau pur și simplu pe păr, piele, leziuni sau hemoroizi externi. În funcție de tratamentul ales, uleiul de ricin se aplică direct sau cu ajutorul unui disc de vată și se masează, freacă sau se lasă să acționeze 10-15 minute.

Pentru uz intern, uleiul de ricin se ia pe stomacul gol, nu mai mult de una, două lingurițe înainte de micul dejun.

Ulei de ricin pentru uz intern

Ulei de ricin ca laxativ ușor

O linguriță de ulei de ricin luată pe stomacul gol are un ușor efect laxativ, rezolvând constipațiile ușoare. Substanțele din compoziția uleiului de ricin irită și stimulează pereții intestinali să împingă conținutul spre ieșire și să îl ajute să alunece mai ușor prin colon.

Dacă gustul este prea puternic sau neplăcut, uleiul de ricin se poate lua cu un pahar de lapte sau amestecat cu un gălbenuș de ou crud.

Ulei de ricin contra viermilor intestinali

Uleiul de ricin este folosit de sute de ani pentru eliminarea teniei și a altor viermi intestinali. O lingură deulei de ricin luată cu un pahar de lapte călduț dimineața sau seara va elimina toți paraziții de acest tip din organism.

Ulei de ricin pentru constipație?

Uleiul de ricin acționează ca un ușor laxativ și astfel te scapă de neplăcerile constipației. O doză medie de o linguriță de ulei de ricin luată pe stomacul gol, dimineața, ajută tranzitul intestinal și reduce balonarea, crampele și alte simptome asociate cu constipația.

Dacă pacientul suferă de constipație cronică sau aceasta durează de mai mult timp, se poate crește doza de ulei de ricin la două-trei lingurițe într-un pahar cu lapte.

Uleiul de ricin nu trebuie folosit intern în exces, deoarece poate ave aefecte adverse care țin de modul de acțiune asupra stomacului și intestinelor.

Ulei de ricin pentru hemoroizi

Deși nu există studii care să atenste efectele benefice ale uleiului de ricin asupra hemoroizilor, acesta este folosit de multă lume, mai ales în cazul hemoroizilor externi.

Cea mai ușoară metodă de aplicare a uleiului de ricin pe hemoroizi este prin umezirea unui disc de vată cu acesta și aplicarea locală.

Dacă timpul o permite, lăsați să acționeze uleiul de ricin pe hemoroizii externi circa 15 minute, după care repetați metoda în fiecare seară, timp de o săptămână, două.

Proprietățile sale antimicrobiene și antiinflamatoare vor reduce hemoroizii și dacă alternați cu terapia cu uz intern, scăpați și de constipație și de hemoroizi.

Uleiul de ricin aduce tot felul de beneficii oamenilor, atât folosit extern, pentru păr, piele, sau unghii, cât și pentru uz intern, unde acționează împotriva constipației și hemoroizilor.