Radio Simplu

Cum arăta Smiley în copilărie, îmbrăcat în „Șoim al Patriei”

O fotografie de colecție cu Smiley la vârsta copilăriei, îmbrăcat în costumul de „Șoim al Patriei”, dovedește că artistul știa să cocheteze în fața aparatului de fotografiat încă din primii săi ani de viață.

În imaginea realizată în vremea de dinainte de 1989, Smiley, care s-a lăsat surprins zâmbind, poartă ținuta devenită obligatorie după 1976 pentru copiii preșcolari, cea de „Șoim al Patriei”. Uniforma completă pentru băieți cuprindea pantalon albastru (lung și scurt), bluză portocalie cu epoleţi, fundă roşie cu tricolor, şapcă albastră, ciorapi albi și ecuson.

Andrei Tiberiu Maria, adică Smiley, s-a născut pe data de 27 iulie 1983 în municipiul Pitești, județul Argeș, și după cum el însuși recunoștea într-un interviu, în copilărie era un băiețel agitat, care nu putea sta locului o clipă, potrivit stirileprotv.ro.

O asemenea exuberanță a continuat până la vârsta de 10 ani, când artistul și-a descoperit talentul muzical, pe care și l-a modelat la Școala Populară de Artă și Liceul de Arte „Dinu Lipatti”.

Smiley recunoștea ulterior, legat tot de perioada copilăriei, că a dezvoltat o mare admirație pentru Michael Jackson, ale cărui albume le-a achiziționat. „Am crescut cu muzica Regelui muzicii pop, știu absolut toate cântecele pe care le-a scos vreodată”, dezvăluia Smiley.

Primul său album l-a scos la vârsta de 17 ani, alături de prima trupă în care a performat Millenium 3, iar primii pași către succes i-a făcut în componența trupei Simplu.

Loading...