Radio Simplu

Cum arăta Carmen Iohannis în tinereţe. Prima Doamnă a luat, în copilărie, lecţii de balet şi de pian GALERIE FOTO

GALERIE FOTO (5)

Carmen Iohannis a împlinit 59 de ani pe 2 noiembrie şi trăieşte alături de actualul preşedinte al României de aproape 30 de ani. Prima Doamnă a României provine dintr-o familie catolică, înstărită, din satul Sântu, județul Mureș. Tatăl său, Ion Lăzurcă, a fost blănar, o meserie bănoasă la vremea respectivă, iar Carmen a luat, în copilărie, lecții de balet și de pian.

Carmen Iohannis este una dintre cele mai mediatizate femei din România, fiecare apariţie publică a sa fiind intens comentată, mai cu seamă în urma derapajelor vestimentare, scrie viva.ro. Prima Doamnă a primit, de-a lungul timpului, critici dure legate de anumite apariţii, din cauza unor alegeri vestimentare considerate „nefericite’ de către criticii de modă.

Carmen Iohannis preferă hainele colorate, îi plac pastelurile, imprimeurile florale şi fustele deasupra genunchiului, însă în tinereţe avea cu totul alte gusturi. Privind fotografiile sale din timpul studenţiei, putem observa lesne că actuala Primă Doamnă a ţării purta mai mult pantaloni şi haine largi, închise la culoare, care nu îi subliniau silueta, ca în prezent.

Dat fiind faptul că, în copilărie, a luat lecții de balet, nu-i de mirare silueta de invidiat a lui Carmen Iohannis și nici surprinzător faptul că niciodată nu pare să fi avut probleme cu greutatea.

În tinerețe, soția președintelui purta părul lung, închis la culoare și breton, un look total schimbat față de cel actual.

Pe Klaus Iohannis l-a cunoscut la vârsta de 22 de ani, când era încă studentă, iar șapte ani mai târziu s-au căsătorit. Înainte să devină prima doamnă a României, Carmen a lucrat ca profesoară la Agnita și Sibiu, alături de soțul ei. După ce Klaus Iohannis a preluat președinția României, Carmen Iohannis a decis să își păstreze jobul de profesoară de engleză la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din Sibiu.