Radio Simplu

Cum a reușit un bărbat din Iași să umple coșul de cumpărături în plină criză de coronavirus: ”Doar cei isteți supraviețuiesc!”

Noul coronavirus îi pune pe români nu numai în situații medicale grave, ci și în unele în care trebuie să apeleze la… inspirația de moment pentru a nu pleca acasă, din magazin, cu coșul gol.

Un bărbat din Iași a trecut printr-o astfel de experiență, iar apoi a povestit-o în mediul online. Autoritățile au făcut, de multe ori, apeluri către cetățeni, recomandând ca aceștia să nu cumpere produse în cantități exagerate. Solidaritatea trebuie să fie permanentă și la acest nivel, în ultimă instanță, dar există și persoane care, pur și simplu, nu se mai gândesc la cei din jurul lor.

Bărbatul din Iași a dorit să cumpere un bax cu apă de la magazin, numai că un alt client al magazinului reușise să i-o ia înainte. Și atunci a apelat la un subterfugiu pentru a reuși să bifeze încă un punct pe lista de cumpărături. Da, întâmplarea stârnește zâmbete, dar este – de altfel – și un semnal de alarmă.

”Ieri la Lidl, i-am furat un bax cu apa unuia din căruț, că le luase pe toate chiar înaintea mea, după care ne-am întâlnit la casa de marcat… când a văzut că am şi io un bax, s-a întors la raionul cu apă crezând că au facut angajații aprovizionare iar, rugându-mă să am grijă puțin de coşul lui…t imp în care io i-am mai şutit din coş un bax de hărtie igienică şi vreo 12 conserve… ba le-am mai spus la câteva babe de acolo că se pot servi şi ele din coşul ăluia, practic i l-au golit… când s-a-ntors ăla şi a văzut coşul gol, a început scandalul cu babele… (…) doar cei isteți supraviețuiesc!!!”, a fost mesajul postat pe pagina de socializare a grupului ”Ești din Iași dacă…”