Radio Simplu

Cu aceasta melodie Andra a emotionat o tara intreaga!

Muzica populara romaneasca reprezinta esenta poporului roman insa este extrem de greu de cantat si nu oricine poate sa cante doinele noastre specifice pentru fiecare zona in parte.

Spre exemplu in clipul postat mai sus o putem urmari pe Andra, una dintre cele mai bune voci feminine de la noi din tara.

Aceasta a ales sa interpreteze la o emisiune melodia „Mama numa’ o fata ai” cu ajutorul careia a reusit sa emotioneze pe toata lumea prezenta in platou dar si pe cei aflati acasa in fata televizoarelor.

Desi este o melodie destul de trista modul in care Andra o canta te face sa simti fiecare vers si sa astepti cu nerabdare sa vezi ce se intampla.

Pe fondul acestei pasiuni, Andra a înregistrat și un album de muzică populară, denumit „De la frate la soră”, cu care a avut un mare succes pe piața românească, și care a primit și Discul de Platină.

Andra dorește astfel să plimbe și ascultătorii ei prin plaiuri înverzite și sate de mult uitate, prin intermediul frumoaselor doine alături de care a copilărit.

Adeseori aceasta este comparată cu regretata Maria Tănase, care reprezintă un nume cu greutate în muzica autentică românească.

Andra este una dintre cele mai îndrăgite artiste din industria românească, fiind apreciată pentru ușurința cu care abordează mai multe genuri muzicale.

Deși iubește muzica populară, aceasta se menține și în topurile muzicii ușoare din România.