Radio Simplu

Cristina Șișcanu, război total cu cei care o înjură pe Facebook! ”Sunteți monitorizați de avocatul meu!”

Cristina Șișcanu a răbufnit după zeci de injurii și acuzații primite de la întoarcerea de la Survivior România 2020.

Cristina Șișcanu a anunțat că nu va mai tolera ura din mediul online care se îndreaptă împotriva ei după prestația de la Survivor România 2020. Faimoasa spune că va lua măsuri legale împotriva celor care au atentat la demnitatea, reputația și onoarea ei și că cei care o jignesc sunt deja monitorizați de către avocatul ei.

”JIGNIȚI-MĂ ȘI ÎNJURAȚI-MĂ dacă nu aveți ce face cu banii!
Toți cei care au atentat la demnitatea, onoarea și reputația mea au fost monitorizați de avocatul meu care va urma procedura.
Orice jignire, ofensă, acuzații de natură penală nesusținute de hotărâri judecătorești, aduse unei persoane publice sau nu, unui funcționar sau nu, pe contul personal sau pe grupuri/pagini de Facebook, de natură să lezeze integritatea și onoarea, să instige la ură, cu scopul de a răspândi zvonuri și situații false/neadevarate despre o anumită persoană, pot fi sancționate drastic atât de organele de poliție cât și de instanțele de judecată”.

”Proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice pe orice spatiu virtual (rețele de socializare-facebook, grupuri sau comunități on-line, etc.) se încadrează la Legea 61/1991 și sunt sancționate de organele de poliție sau instanțele judecătorești.
AI CONT FALS SAU ANONIM în ideea că nimeni nu te poate descoperi?
Nimic mai simplu: cu ajutorul unei EXPERTIZE INFORMATICE, localizarea este extrem de simplă, precisă și rapidă.

În 2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut o hotărâre dată de Curtea de Apel Târgu Mureș în 2013, prin care aceasta din urmă a stabilit că profilul personal de Facebook este un spațiu public.

Art. 72 din Codul Civil prevede că „(1) Orice persoană are dreptul la respectarea demnității sale. (2) Este interzisă orice atingere adusă onoarei și reputației unei persoane fără consimțământul acesteia. ”

Art. 73 din Codul Civil prevede că „(1) Orice persoana are dreptul la propria imagine. (2) În exercitarea dreptului la propria imagine, ea poate să interzică sau să impiedice reproducerea, în orice mod, a înfățișării sale fizice ori a vocii sale sau, după caz, utilizarea unei asemenea reproduceri.”
Așa că …. succes, “prieteni” !”, a scris Cristina Șișcanu pe contul ei de soicalizare.