Radio Simplu

Credea că acest dâmb de pe proprietatea lui ascunde o vizuină

GALERIE FOTO (4)

Credea că acest dâmb de pe proprietatea lui ascunde o vizuină și nu i-a dat prea mare atenție, deși trecea aproape zinic pe lângă el. Într-o zi s-a uitat înăuntru și nu i-a venit să creadă ce a descoperit!

O vizuină de iepure, aparent obişnuită, în câmpul unui fermier ascunde un sanctuar subteran care a fost folosit de adepţii unui ordin religios medieval – dar este tot ceea ce pare a fi?

În conformitate cu legendă locală, grotă ar fi fost folosită de adepţii Cavalerilor Templieri din secolul al 17-lea.

Situată la mai puţin de un metru sub pământ, ea pare a fi neatinsă din punct de vedere structural.

De semenea, unele semne sugerau că şi altcineva descoperise grotă şi că această ar fi fost folosită pentru ritualuri oculte.

„Dacă nu ştiai că era acolo ai fi trecut de-a dreptul pe lângă ea. Având în vedere de cât timp a fost acolo este într-o stare uimitoare, este că un templu subteran.” a declarat proprietarul terenului din Shropshire, Marea Britanie.

La intrare este un tunel cu arcade sculptate care duce într-o camera principala.

„A trebuit să mă ghemuiesc şi o dată ce am întât era complet silenţios. Au existat câteva păianjeni acolo, dar asta era. Plouă, astfel încât în ​​jos pantă era destul de nămoloasa, dar îninteriorul peşterii a fost perfect uscat”, a adăugat el.

Cine au fost Cavalerii Templieri?

Templierii au fost un ordin militar catolic fondat în secolul al 12-lea pentru a proteja pelerini de-a lungul drumurilor periculoase, care au dus la Ierusalim. Membrii săi erau înarmaţi. Efectiv cavaleri-călugări cărora li s-au acordat anumite privilegii juridice şi al căror statut a fost susţinut de către Biserica. Ei au avut reputaţia de a fi posesori de mari bogaţii şi putere. În 1095, Papa Urban al ÎI–lea a promis cavalerilor Europei iertarea păcatelor, în cazul în care se înrolau la o cruciadă pentru a câştigă înapoi Ierusalim, pentru creştinism. Mulţi au răspuns prin „luarea crucii” şi au arătat acest act prin coaserea unor cruci roşii pe tunicile lor.