Radio Simplu

Nu gura este poarta de intrare în corp pentru noul coronavirus! Descoperire incredibilă a medicilor

Nasul, poarta principala de intrare a coronavirusului. Două tipuri de celule specifice din nas au fost identificate drept puncte de infecție inițiale pentru noul coronavirus.

Oamenii de știință au descoperit că gobletul și celulele ciliate din nas au niveluri ridicate ale proteinelor de intrare pe care le folosește virusul COVID-19 pentru a intra în celulele noastre.

Identificarea acestor celule de către cercetătorii de la Wellcome Sanger Institute, Centrul Medical Universitar Groningen, Universitatea Coasta de Azur și CNRS, Nisa și colaboratorii lor, ar putea ajuta la explicarea ratei ridicate de transmitere a COVID-19.

Cercetarea mai arată că celulele din ochi și unele din alte organe conțin, de asemenea, proteine ​​de intrare virală. Studiul, de asemenea, prezice cum o proteină de intrare cheie este reglementată cu alte gene ale sistemului imunitar și dezvăluie ținte potențiale pentru dezvoltarea de tratamente pentru a reduce transmisia.

Nasul, poarta principala de intrare a coronavirusului
Noua boală a coronavirusului – COVID-19 – afectează plămânii și căile respiratorii. Simptomele pacientului pot fi asemănătoare gripei, incluzând febră, tuse și dureri în gât, în timp ce unele persoane pot să nu prezinte simptome, dar au încă virus transmisibil. În cele mai grave cazuri, virusul provoacă pneumonie care poate duce la moarte în cele din urmă. Se crede că virusul este răspândit prin picături respiratorii produse atunci când o persoană infectată tuseste sau strănuta.

Oamenii de știință din întreaga lume încearcă să înțeleagă exact cum se răspândește virusul, pentru a ajuta la prevenirea transmiterii și dezvoltarea unui vaccin. Deși se știe că virusul care provoacă boala COVID-19, cunoscut sub numele de SARS-CoV-2, folosește un mecanism similar pentru a infecta celulele noastre ca un coronavirus aferent care a provocat epidemia SARS din 2003, tipurile exacte de celule implicate în nas nu au fost identificate anterior.

Sursa:Bzi.ro