Radio Simplu

O altă localitate din România ar putea intra în carantină! Autoritățile locale, apel de urgență: „Suntem sute!”

Este stare de alertă în Râmnicu Sărat. Autoritățile cer măsuri de urgență, pentru a preveni formarea unui nou focar de coronavirus.

„În ultimele două zile, Comitetul Local Pentru Situaţii de Urgenţă a analizat situaţia creată în Municipiul Râmnicu Sărat şi zonele care ne pot influenţa şi a dispus câteva acţiuni menite să protejeze populaţia oraşului.

În acest sens, am înaintat Instituţiei Prefectului o adresă prin care am cerut măsuri urgente pentru izolarea Comunei Râmnicelu, de la primele semnale care ar indica apariţia unui focar COVID-19, ştiut fiind faptul că există deja o persoană confirmată şi mai mulţi contactaţi ai acesteia”, a scris primarul Sorin Cârjan, pe pagina sa de Facebook.

Primarul mai spune că au fost dispuse măsuri de verificare a modului în care societăţile de transport ce tranzitează localitatea Râmnicelu respectă normele impuse de ordonanţele militare şi face apel la locuitorii oraşului să poarte măşti, să păstreze distanţa socială, să evite locurile aglomerate şi să se spele pe mâini dat fiind că oricine poate fi purtător al virusului.

Sursa:A1.ro