Radio Simplu

Copilul a tras de picioare pisica proaspat adoptata

Asemenea bebelusilor, si pisicutele sunt mereu dornice de afectiune. Atunci cand atentia stapanilor tinde sa se concentreze mai mult asupra copilului lor, acestea vor fi intotdeauna geloase.

Tocmai de aceea este necesar ca acestia sa se accepte reciproc si chiar sa petreaca timp pretios impreuna.

Pentru Lemsie, pisicuta din imagini, lucrurile s-au schimbat radical atunci cand actualii sai stapani au adoptat-o de la un adapost.

Chiar daca initial s-a simtit putin neglijata, cu timpul felina s-a atasat foarte tare de bebelusul familiei.

Ea vine in preajma micutului ori de cate ori ii aude vocea si da dovada de un calm iesit din comun.

Fiind foarte mic, baietelul nu stie exact cum trebuie sa se comporte cu animalele, insa acest lucru nu o deranjeaza pe Lemsie.

Chiar daca acesta incearca sa o traga de picioare, ea ii raspunde de fiecare data intr-o nota blanda, lingandu-l delicat pe crestet.

Acesta este doar inceputul unei frumoase prietenii, care va fi cu siguranta de lunga durata.

Pisicile ocupă un loc special în viaţa multora dintre noi. Le facem toate poftele, ne schimbăm viaţa pentru ele şi mulţi aleg, cu timpul, să îngrijească mai multe feline în casa lor.

Câţiva psihologi, experţi şi iubitori de pisici dezvăluie care este secretul puterii lor de seducţie, care sunt resorturile ataşamentului faţă de ele şi în cel fel ne sunt utile.

Deschiderea la Cluj a unei cafenele pentru pisici, Lady Cat şi, mai ales, decizia a autorităţilor sanitar-veterinare de a o închide la scurt timp au stârnit o adevărată revoluţie în mediul online.

Este o dovadă a amplorii pe care a luat-o pasiunea pentru aceste animale de companie. Oamenii cu pisici nu vin însă foarte des în localul redeschis între timp. Până acum au trecut pragul Lady Cat cam cinci feline.

”Stăpânii lor erau in trecere de la veterinar şi s-au oprit să bea o cafea sau, pur şi simplu, se plimbau cu pisica şi s-au oprit pe la noi ca să mai interacţioneze cu alte pisici”, mărturiseşte Raluca Aniţa, managerul localului.

Cafeneaua are şase rezidente, salvate de la o viaţă mizerabilă pe stradă. Pe langa pisicile ele, Raluca mai are mai am acasa două, cele oficiale: Drogon si Mila, aceasta din urmă fiind o fostă rezidentă a localului.

”Cred că oamenii iubesc atât de mult pisicile pentru că sunt deosebite. Toate au personalităţi diferite, dar ce le reprezintă este independenţa. Sunt ferme, jucăuşe, şmechere, alintate, capabile de o iubire fără limite.

Nu ai cum să nu le iubeşti. Asta ca să nu vorbesc despre cât sunt de frumoase, în special de lăbuţele lor, ochii şi tot.

Poate unele persoane se regăsesc în aceste minunăţii sau se completează reciproc. Ador cum sunt atât de curioase tot timpul şi «clumsy»”, mărturiseşte patroana de la Lady Cat.

Convieţuirea cu o pisică poate fi atât de atractivă, încât unii iubitori ai aceste animale ajuns să convieţuiască la scurt timp cu mai multe. De pildă, Ana, o tânără din Cluj-Napoca are nu mai puţin de trei feline în apartament.

”Pasiunea mea pentru pisici a început încă din copilărie, când eram la bunicii mei şi mi-am facut un obicei din a-i salva pe toţi pisicii abandonaţi pe malul râului. Câţiva dintre ei au ajuns, bineînţeles, şi acasă, la bloc.

Am avut mereu pisici prin preajmă de când mă ştiu şi nu pot concepe să locuiesc undeva fără ele. Atunci cand am ajuns la facultate la Cluj, îmi lipseau cele de acasă, aşa că am primit un motan cadou, iar apoi au mai urmat alte două pisici abandonate.

Îmi plac foarte mult şi nimic nu mă poate face să le ţin departe de mine, nici măcar faptul că am aflat ca sunt alergică la pisici.

Recomadarea doctorului a fost, desigur, să scap de ele, dar n-am putut sa fac asta. Din fericire, alergia mea nu se manifestă nicicum, aşa că n-am de gând să renuţ la ele”, mărturiseşte ea.