Radio Simplu

Copilașul nu vrea să meargă la culcare. Dar privește ce face pisica – VIDEO

Câteodată animalele de companie pot înlocui perfect cele mai bune bone! Și mulți stăpâni unor astfel de animale deja s-au convins de aceasta.

Ce-i drept, atunci când se pune întrebarea care animal de casă este cel mai bun educator pentru copil, de obicei se răspunde prin – ”Este câinele” și practic niciodată – ”Este pisica”.

Deja de mult timp se cunoaște că cele mai bune rase de câini, care nu lasă niciodată copiii fără atenție sunt labradorii.

Pisica nu este tocmai cel mai altruist animal de companie. Cunoscuta pentru agerimea ei, pentru individualismul pe care il afiseaza in fata noastra, odata ajunsa in locuinta noastra devine adevaratul stapan al casei. Blandetea ei, torsul linistitor insa ne linisteste intr-o clipa si ne aduce, conform specialistilor, multiple beneficii pentru sanatate.

Prezenta unei pisici contribuie la o inima mai sanatoasa

Specialistii considera ca prezenta unei pisici reduce nivelul stresului si domoleste starea de anxietate din casa.

Mangaiatul unei pisici are un efect de calmare si de relaxare. Studiile arata ca o persoana care are o pisica in casa de mai bine de 10 ani este cu 30% mai putin predispusa sa sufere un atac de cord sau un atac cerebral.

Torsul pisicii contribuie la vindecarea infectiilor

Torsul pisicii nu este doar linistitor sau, in unele cazuri, putin zgomotos. Cercetatorii considera ca vibratiile emise de torsul unei pisici contribuie la vindecarea unei persoane in urma unei infectii.

Doar ascultarea torsului pisicii contribuie la scaderea presiunii arteriale.

Vibratiile emise de o pisica ne ajuta sistemul articular

Vibratiile emise de o pisica ne ajuta sa ne intarim sistemul muscular si contribuie la vindecarea leziunilor in zona articulatiilor si a tendoanelor.

O pisica scade riscul de depresie

O persoana care sufera de o anumita afectiune se va simti psihic mult mai bine daca are in preajma o pisica.

O pisica intareste sistemul imunitar al copiilor

Copiii care sunt crescuti intr-o casa in care exista o pisica au un sistem imunitar mai puternic, avand un risc mai scazut de a suferi alergii, astm sau eczema.