Radio Simplu

Copil-minune! A interpretat cea mai grea melodie a lui Whitney Houston și a cucerit o lume întreagă

Laura Kamhuber s-a născut pe 8 august 1999 și este o cântăreață austriacă. Reprezentația melodiei iconice I Will Always Love You a lui Whitney Houston, întregistrată atunci când avea doar 13 ani a fost cel mai vizionat filmuleț de pe Youtube a unui artist austriac. Aceasta a reușit să înregistreze trei albume de atunci.

Laura Kamhuber a iubit mereu să cânte și a avut prima apariție în public la vârsta de trei ani la azilul de bătrâni unde stătea bunica sa. A studiat muzica de la vârsta de zece ani la șscoala de muzică Heidenreichstein.

Primul concurs la care a participat a fost în 2010, concurs la care a terminat pe locul doi. Aceasta spune că a fost prima dată când a cântat pe o scenă adevărată și că era extrem de emoționată.

Totuși, nu a fost demoralizată că nu a câștigat. Laura a particpiat în același an la un alt concurs televizat din Austria unde a ajuns în finală și a câștigat locul trei.

De atunci, a continuat să ia lecții de canto și să participe la toate concertele la care a avut ocazia. A realizat că este un mare fan al muzicii folk. Dedicarea Laurei a îndemnat-o să mai participe la un concurs în Austria, fiind cea mai tănără participantă din concurs.

Așadar, toată această experiență a adus-o pe Laura la audițiile emisiunii The Voice Germany, în anul 2013.

Atunci când a apărut pe scenă, fără să fie văzută de jurați așa cum cere regulamentul emisiunii, Laura era extrem de emoționată.

Încă de la primele acorduri, unul dintre jurați a apăsat butonul și și-a întors scaunul, ceea ce însemna că își dorea să fie în echipa lui. Bineînțeles, nu a durat mult ca și ceilalți doi jurați să facă acest pas și să îi ofere șansa să își aleagă antrenorul cu care va merge mai departe.

Filmulețul în care această cântă melodia lui Whitney Houston, I Will Always Love You, are peste 170 de milioane de vizualizări și este cel mai urmărit clip al unui artist austriac.

Pănă la urmă, aceasta a ales-o ca antrenoare pe Lena Meyer-Landrut, artista care a câștigat Eurovizionul în 2010.

Datorită acestei emisiuni, Laura a fost remarcată de oameni importanți din industria muzicală, fiind capabilă să își adune o echipă de profesioniști în jurul ei. Primul său single i-a adus un contract pentru un album cu casa de discuri Tyrolis Music.

În același an, Andy Borg a invitat-o să cânte alături de membrii emisiunii austriece de muzică folk Musikantenstadl.

Laura a scos pe piață primul său album în 2014 care conține 12 piese folk. A reușit să rămână în atenția publicului prin talentul enorm, iar emisiunea i-a oferit exact expunerea de care avea nevoie.

Vocea fetiței este absolut incredibilă, iar modul în care a reprezentat melodia lui Whitnei Houston, melodie pe care mulți artiști adulți nu sunt capabili să o cânte, este absolut încântător.