Radio Simplu

Cine sunt cei trei suspecți în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner. Instanța judecă arestarea în lipsă

GALERIE FOTO (2)

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a propus pentru arestare preventivă în lipsă trei suspecți în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner. Ședința de judecată urmează să aibă loc în cursul zilei de sâmbătă.

Cine sunt cei trei inculpați

Cei trei suspecți se numesc Costinel Cosmin Zuleam, Laurențiu Ghiță și Cristian Marian Minae. Toți își au domiciliul în județul Dolj și, cel puțin în cazul a doi dintre ei, există date publice cu privire la implicarea în alte fapte penale anterioare.

Laurențiu Ghiță ar fi fost implicat în 2015 într-un caz de furt de țigări, iar Cristian Marian Minae a fost cercetat în 2013 pentru tâlhărie. Amândoi locuiesc în comuna Gighera din Dolj.

Anchetatorii de la Sibiu susțin că cei trei au părăsit România, imediat ce au aflat că omul de afaceri a decedat, mergând cel mai probabil în țările unde au locuit în ultimii ani, Belgia și sau Germania. Emiterea mandatelor de arestare va permite ca cei trei să fie dați în urmărire internațională.

Vineri, bărbatul din judeţul Timiş, Ilie Sitariu, reţinut sub suspiciunea de favorizarea infractorului a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Anchetatorii îl acuză că i-a transportat şi găzduit pe cei trei bărbaţi care au pătruns în casa omului de afaceri sibian Adrian Kreiner şi l-au torturat, ceea ce a dus la decesul victimei.

Ilie Sitariu, în vârstă 44 de ani, din localitatea Dumbrăviţa, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului, constând în aceea că ar fi ajutat autorii crimei cu găzduire şi transport, contribuind şi la plecarea din ţară a unuia dintre autori. La locuinţa acestuia şi la sediul firmei sale s-au efectuat, anterior, percheziţii domiciliare.

Vineri dimineață s-a decis eliberarea unui suspect din Dolj, considerat inițial ca principal suspect al crimei. Anchetatorii au considerat că nu sunt suficient de multe probe pentru luarea unei măsuri preventive. Individul a fost prins într-o comună din Dolj și dus la audieri în cursul nopții de joi spre vineri.

Cum s-au derulat evenimentele

Procurorul Valentin Florescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, a prezentat şirul evenimentelor care a dus la decesul omului de afaceri Adrian Kreiner. Anchetatorii au stabilit că s-a acţionat la pont, dar nu au stabilit încă cu exactitate cine a oferit informaţiile. Suspecţii nu intenţionau să omoare victima, iar trei dintre ei au fugit din ţară în seara în care s-a confirmat decesul.

Suspecţii, cinci la număr – patru bărbaţi şi o femeie – au venit din judeţul Timiş şi au închiriat un apartament, dar au urmărit casa victimei din podul unui imobil aflat peste drum. În noaptea de 6 noiembrie au pătruns în locuinţă, din garaj, după ce au deşurubat becurile din curte.

„În locuinţă, victima a fost legată de mâini şi de picioare, în mod solidar, în poziţie de barcă, astfel încât orice mişcare să antreneze după sine autostrângerea, după care este lăsată la sol în modul „legăturii de tip Arbatachar”. Acest este un mod de legare a victimei în care şocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie”, a precizat procurorul Valentin Florescu.

După comiterea faptei, suspecţii s-au întors la apartamentul închiriat şi au părăsit municipiul Sibiu cu un taxi în aceeaşi dată, în jurul orei 07:20, cursa fiind făcută până la Deva, judeţul Hunedoara, unde aveau un autoturism.

„În continuare, suspecţii s-au deplasat pe raza localităţii Dumbrăviţa, judeţul Timiş, la locuinţa suspectului care i-a adus în Sibiu. În seara zilei de 7.11.2023, în momentul în care s-a aflat public despre decesul victimei, doi dintre suspecți şi suspecta au părăsit cu certitudine ţară”, a mai transmis procurorul.

Sursa: Adevarul