Radio Simplu

Cine a fost mama Elenei Ceaușescu? Era mare consumatoare de țuică

După aproape 30 de ani de la căderea comunisumului au ieșit la iveală detalii neștiute despre familia Ceaușescu. Este vorba despre Elena, soția lui Nicolae Ceaușescu. Au fost făcute publice mai multe despre lucruri despre trecutul ei și despre cine au fost cu adevărat părinții acesteia.

Deși au circulat numeroase informații cu privire la soția fostului secretar general al Partidului Comunist Român, puțină lume știe cine era de fapt mama Elenei Ceaușescu.

Alexandrina, pe numele său, era o mare consumatoare de țuică, care nu rezista niciodată tentației acestei licori, pe care o prepara chiar în satul natal. Având în vedere statutul fiicei sale, bătrâna obișnuia să se comporte extrem de autoritar cu toți locuitorii din Petrești, județul Dâmbovița.

„Mă judeca baba, mă lua la ţurcă, mă întreba: de ce nu faci planul? Auzi, că nu faci planul. Era plan de măceşe, de piei de câini, dacă nu dădeam trei piei de câine să fiu al dracu dacă-mi dădea salariul” , a declarat Fănică Toma, vărul Elenei Ceaușescu, pentru România TV.

Tatăl ei a avut mai multe probleme
Se pare că nici tatăl Elenei Ceaușescu nu a fost lipsit de probleme de-a lungul vieții sale.

„Nae Petrescu avea han, prăvălie, trăia din pogoanele de pământ din luncă, le dădea în parte şi făcea bişniţă. Îi ziceam unchiul Nae”, a povestit Fănică Toma.

De asemenea, acesta și-a îndemnat mereu copiii să urmeze calea partidului, participând activ la acțiunea de colectivizare demarată de fiica sa.

Și-a atins obiectivul
După ceva ani, însoțită de Nicolae Ceaușescu, aceasta a revenit în satul natal pentru a-i convinge pe săteni să-și cedeze pământurile. Obiectivul a fost atins și datorită ajutorului venit din partea lui Nae Petrescu.

„A venit la colectivizare să colectivizeze Petreştiul, ea şi cu frate-su’. A venit a mers prin sat, au ieşit ţărani şi a zis unul, ăla avea vreo 40 pogoane de pământ şi-i zicea lui Ceauşescu: domnule ministru: acuma noi ne ducem la colectiv, dar să aveţi grijă şi de noi” , a mai spus bătrânul Fănică Toma, vărul Elenei Ceaușescu, potrivit Fanatik.