Radio Simplu

Cinci afecţiuni anunţate de oboseala constantă

Suntem mereu pe fugă, muncim mult și abia apucăm să ne odihnim pe timpul nopții, este firesc să ne simțim obosiţi și sleiţi de puteri, după un timp.

Atunci când oboseala apare chiar dacă există un echilibru, acest lucru poate anunța instalarea unei afecțiuni.

Dacă nu ne putem explica oboseala de care suferim zilnic, este bine să mergem la medic, pentru ca acesta să poată diagnostica din timp potențialele afecțiuni.

Iată care sunt cele mai frecvențe afecţiuni ce au printre simptome și oboseala constantă:

Afecţiunile cardiace

Sunt principală cauză a mortalităţii în rândul femeilor, dar afectează într-o mare măsură și bărbatii.

La fel ca în cazul oricărei afecțiuni, cu cât este diagnosticată mai rapid, cu atât tratamentul are șanse mai mari să dea rezultate.

Lăsată netratată sau diagnosticată târziu, o astfel de afecțiune afectează mușchiul cardiac, iar simptomele se inrăutătesc.

Anemia

Apare atunci când în sânge nu se găsesc suficiențe celule roșii și poate fi cauzată de deficiența de fier, acid folic sau vitamina B12.

Persoanele care suferă de anemie se simț constant obosite, se enervează des, de cele mai multe ori din nimic, au stări de ameteală sau de leșin și pot avea adeseori senzația de frig.

Anemia se rezolvă, de obicei prin administrarea unor suplimente cu vitaminele sau mineralele ce lipsesc organismului.

Se recomandă schimbări în alimentaţie, prin consumul unor alimente bogate în fier, precum broccoli, spnac, sfeclă roşie, pudră de cacao, cereale integrale etc.

Artrita reumatoidă

Uzura articulațiilor poate duce, în timp, la probleme mult mai grave.

Afecţiunea apare insotită și de alte simptome, precum durerile articulare, senzaţia de rigiditate în articulații, în special dimineaţa sau după un repaus mai lung, senzația de inflamare la nivelul articulațiilor.

Depresia latentă

Dacă activitătile care vă făceau odată plăcere, acum nu vă mai trezesc interesul și simțiţi că orice lucru pe care îl faceţi necesită un efort prea mare, este posibil să suferiţi de o depresie latentă.

Izolarea socială, senzația că fiecare zi este o rutină și lipsa plăcerii din hobby-uri sau pasiuni sunt alte semne ale acestui tip de depresie, ce se poate agrava în timp.

Sedentarismul poate avea drept consecintă depresia.

Senzația de inutilitate, de plictiseală și vina pe care o resimțiţi atunci când nu vă puteţi mobiliza alimentează această stare negativă.

Cel mai bine este să apelaţi la ajutorul unui psiholog, care vă poate ajuta să depăşiţi această perioadă.

Diabetul

Foamea excesivă, setea constantă și oboseala cronică sunt cele mai frecvențe simptome ale persoanelor care suferă, fără să știe, de diabet.

Explicația este simplă: organismul consumă mai multă energie pentru a procesa glucoza, fiind lipsit de insulina de care are nevoie, iar cum aceasta nu ajunge la celule în cantitate suficientă, diabeticii se simț obosiți mereu.