Radio Simplu

Chec de casă – cea mai simplă rețetă

Pufoase, fragede si aromate. Asa iti ies checurile daca urmezi aceasta reteta simpla si traditionala.

INGREDIENTE

6 oua

6 linguri faina

3 linguri ulei

6 linguri zahar

2 linguri de cacao

1 lingurita praf de copt

un praf sare

INGREDIENTE PENTRU DECORAT

zahar pudra

MOD DE PREPARARE:

1. Bate albusurile cu un praf de sare la viteza mica pentru un minut, apoi adauga treptat zaharul si continua sa bati albusurile pana obtii o spuma usoara.

2. Freaca galbenusurile cu uleiul si adauga compozitia rezultata treptat peste albusuri. Dupa ce ai omogenizat, separa din compozitie cam 5-6 linguri intr-un castron, apoi in cantitatea mai mare de aluat incorporeaza faina si praful de copt.

3. In castronul unde ai pastrat aluat adauga 2 linguri de cacao si omogenizeaza. Unge 2 tavi mici de chec cu unt sau ulei, apoi tapeteaza-le cu faina.

4. Toarna compozitia alba in tavi in 2 jumatati egale, urmata de compozitia cu cacao pe deasupra. Incepand dintr-un capat, intoarce compozitia cu lingura pana in celalalt capat, pentru aspectul marmorat. Coace checurile in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute, sau pana cand acestea se rumenesc si trec testul scobitorii.